- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#11)
- Zijn kunstmatige wietzaden de toekomst? Hoe worden ze gemaakt?
- Studie • ‘Beter slapen van wiet gaat niet op bij gezonde mensen’
- Wiet in bed • Betere seks en oplossing voor ‘man-vrouw orgasmekloof’
- Lieve Muna geeft eerste kweek adviezen
- Video: hoe donker moet het eigenlijk zijn voor wietplanten?
Willie Wietman zet Big Yeti en Sneeze op 12/12
Je hebt het gevoel dat ie nog maar net ontkiemd heeft, en dan kom je er achter dat Willie de klok alweer heet omgezet. We hebben het natuurlijk over de schakelklok die van 18/6 naar 12/12 gaat, en je weet wat dat betekent. Juist, de Sneeze en Big Yeti’s gaan binnenkort bloeien!
Twee weken wachten zitten er weer op, en hier ben ik weer met een kersvers kweekavontuur. Zoals je op de foto’s kunt zien is het gelukt om de Big Yeti te verpotten. Deze dame is erg hard gegroeid de afgelopen dagen, dus laten we ze maar eens gaan bekijken.
Drie grote Yeti’s in een XL kweekkast
Aan de linkerzijde van de CNNBS G-Kit XL vinden wij de Big Yeti met de meeste ruimte om te groeien. Deze heeft een halve kweekkast voor zichzelf, lekker luxe. Ze ziet er ook goed uit en heeft een mooie dikke stam en is al flink aan het uitlopen. Deze Big Yeti heeft nu een hoogte van 30 centimeter; ze lijkt wat aan de kleine kant maar ligt wat dieper in haar bloempot in vergelijking tot de andere planten.
Dan komen we bij de rechterkant van de G-Kit XL. Vooraan vinden we daar een plaatje van een wietplant. Ook hier staat namelijk een Big Yeti, alleen is deze net een paar centimeter kleiner. Deze is namelijk 21 centimeter hoog.
Als laatste staat er echts achteraan nóg een Big Yeti, en deze dame is momenteel 29 centimeter hoog. De 315 Watt CMH lamp heb ik ongeveer 28 centimeter boven de Big Yeti’s hangen. De afgelopen twee weken heb ik de lamp nog 18 uur aan gelaten en 6 uur uit. Dit is beter bekend als het 18/6 lichtschema. Sinds vandaag staat de lamp echter nog maar 12 uur aan, en dus ook 12 uur uit, oftewel op 12/12.
Het klimaat
De klimaatgegevens zijn een beetje omgedraaid ten opzichte van wat we gewend zijn. Normaal is het bovenin namelijk het warmst in een kweekkast maar hier zien we in de grafiek het omgekeerde. Dit komt doordat de 315 Watt CMH heel laag in de kweekkast hangt. De armatuur van de lamp hangt hierdoor erg dicht bij de sensor.
Dit lost zich als het goed is vanzelf op de komende weken, wanneer de lamp hoger in de kast komt te hangen. De gemiddelde temperatuur in de kweekkast was de afgelopen twee weken 27,05 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 39,7 procent. Wat dan weer opvallend is, is dat de luchtvochtigheid onder en boven wel gelijk was. De gemiddelde VPD was 2,19 kPa.
Kweekplan de campagne
Zoals jullie ondertussen van me gewend zijn, hou ik ervan om de kweekronde in te gaan met een plan en/of in ieder geval een doel. Mijn doel is deze keer om dezelfde opbrengst als de laatste ronde uit de CNNBS G-Kit te halen met de Sneeze. In de G-Kit XL kweekkast wil ik me zo goed mogelijk richten op de ontwikkeling van de Big Yeti planten. Dit is namelijk een nieuwe wietsoort, en eigenlijk een buitenwietje. Nu ga ik kijken of ik de Big Yeti kan bedwingen, en of deze het binnen ook goed doet.
Waterverbruik
Het waterverbruik loopt deze kweekronde weer langzaam op. In beide CNNBS G-Kits wordt nu ook water met voeding gegeven, en wel de voeding van Plagron. De voeding bestaat op het moment uit Alga Grow en Power Root. De Big Yeti dames in de G-Kit XL krijgen dagelijks 350 milliliter water met voeding. De drie Sneeze planten in de CNNBS G-Kit krijgen 250 milliliter water met voeding per dag. Laten we maar meteen even kijken hoe het met deze dames gaat.
Sneeze
De Sneeze planten staan zogezegd in de CNNBS G-Kit. Ze zijn goed hersteld na het verpotten, zoals je ook kan zien op de foto. De dames staan nu stevig en rechtop en zijn mooi donkergroen van kleur. Alleen de plant die recht voor de deur staat, lijkt iets lichter op de foto.
Ik zal de Sneeze dames even een voor een met je doornemen, en vertellen waar ze staan. Op de eerste foto hebben we de Sneeze die rechtsachter staat. Deze heeft een lengte van 20 centimeter. Daarnaast staat de Sneeze aan de linkerzijde in de kast, en deze heeft een hoogte van 17 centimeter.
Dan vinden we tot slot ook nog een Sneeze vooraan in de kast. Deze is toch wel een tintje lichter dan de rest. Ik ben daarvoor toch nog even de kast in gedoken om goed te kijken. De wietplant in kwestie is met 16 centimeter ook het kleinst van het drietal. Het is geen groot verschil maar ik dacht, ik meld het toch even.
Mijn oude 150 Watt G-Bars (tegenwoordig is die 170 Watt en dimbaar) hangt zo’n 24 centimeter boven de planten, en ook in deze kast heb ik vandaag het 12/12 lichtschema ingesteld.
Het klimaat bij de Sneeze planten
Bij de Sneeze planten heb ik natuurlijk ook het klimaat gemeten. De gemiddelde temperatuur was hier de afgelopen twee weken 26 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid in diezelfde periode was 40,2 procent. De gemiddelde VPD in deze twee weken was 2.03 kPa.
Time lapse time
Ja, en dan is het alweer time lapse tijd geworden want ik ben er doorheen voor deze week. In de film zien we deze keer dat de Big Yeti’s zijn verpot. Vervolgens herstelen ze even en schieten ze al dansend verder omhoog. Geniet van het dansje zou ik zeggen!
Dit was het alweer voor deze keer. Ben jij er over twee weken ook weer bij? Dan zal ik het onder meer hebben over de hoogteontwikkeling van de Big Yeti’s. Ook kom je er dan achter of de bloei al begonnen is. Als het goed is natuurlijk wel maar je weet het nooit met wietplanten (en wietmannen 😋).
Willie Wietman
(advertentie)