(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet alleen Quincy P. is een voetballer die een scheve schaats rijdt met drugs, ook de 37-jarige oud-voetballer B.Q. kan er wat van. Of liever gezegd: hij kon er wat van. Afgelopen weekend kwam er namelijk een voortijdig einde aan de luxe handel en wandel van de voormalige speler van Rupel Boom.

Van Nederlands nationale jeugdelftal naar jong Rupel Boom

Q. kon echt wel aardig tegen een voetbal trappen in zijn jonge jaren, zo lezen we in de Belgische kranten. Hij schopte het zelfs tot Nederlands jeugdinternational in het eerste decennium van deze eeuw. Hij speelde ook nog voor PSV en in de Eerste Divisie in Nederland.

Maar echt doorbreken zat er niet in voor onze landgenoot, zodat hij uiteindelijk in 2012 tekende voor de Belgische derdeklasser Rupel Boom. “Hij kreeg gezien zijn conditionele achterstand twee maanden om zich te bewijzen, maar vertrok reeds na twee weken nadat hij weigerde met de beloften te spelen”, weten Vlaamse media

Daarna begon een heel andere carrière voor B.Q. Eentje die deze maandag leidde tot een sappige kop in het Nieuwsblad: ‘Antwerpse politie vindt tientallen kilo drugs in luxeappartement, ex-speler van Rupel Boom aangehouden‘. Oei-oei, watskeburt?

We hebben wel eens een mooiere tas van Louis Vuitton gezien…

Zenuwachtige man lapt onbedoeld zijn dealer erbij

Zoals meestal hield het WOT City – het wijkondersteuningsteam van de politie voor Antwerpen-centrum – ook afgelopen zaterdag een oogje in het zeil in de havenstad aan de Schelde. Nabij de Kerkstraat “werd een zenuwachtige man opgemerkt die mogelijks op zoek was naar zijn drugsdealer”, zo lezen we op de website van de Antwerpse politie.

En inderdaad: het duurde niet lang voordat de zenuwlijder contact maakte met een andere man, laten we hem gemakshalve de dealer noemen. In zijn rugzak zat inderdaad 150 gram cannabis. “Opmerkelijk” volgens de politie, aangezien de kerel twee kids bij zich had. Maar het echt vreemde moet nog komen…

Eén van de twee en mogelijk zelfs drie luxe auto’s van Q…

Spookbewoner heeft huis vol wiet (coke, geld, dikke auto’s)

De Nederlander ontkende in Antwerpen te wonen, maar toch kon de politie zijn woonplaats in de Carnotstraat achterhalen. Uiteraard besluiten de flikken om zijn kot eens goed ondersteboven te keren. “De monden van de politie vielen open van verbazing, want de man woonde in opvallende luxe”, lezen we. Hoezo dan? We citeren de Politie Antwerpen:

  • In een kamer vond de politie een cannabisplantage, waar ruim 15 kilogram drugs lag te drogen.
  • In een wc werd nog een kilogram cannabis gevonden en 110 gram cocaïne.
  • Nog eens drie kilo cannabis vond het team in de keuken, samen met 600 gram hasj.
  • In een doos ontbijtgranen stak dan weer 10.000 euro cash.
  • Verder stootte het team op een garage waarin twee luxevoertuigen met een totale waarde van ruim 500.000 euro geparkeerd stonden.

Bijna uitgeplukt en helemaal uitgespeeld

Amai. Dat is andere kattenpis dan tegen een opgeblazen varkensblaas schoppen op het knollenveld van Rupel Boom, nietwaar? Zulke andere pis dat het WOT het niet meer allemaal zelf aankon en de hulp in riep van de lokale recherche en het PLUK-team.  Al deze ambtenaren die de wereld veilig houden door planten voortijdig te elimineren zijn nu – naar verluidt – nog op zoek naar “een Lamborghini met een waarde van ruim 300.000 euro”.

Behalve de planten, de kilo’s oogst daarvan, twee van zijn drie dure auto’s, 10k cash en een blok coke is oud-voetballer B.Q. voorlopig ook zijn vrijheid kwijt. Bovendien is er “een extra proces-verbaal opgemaakt voor de aanwezigheid van de twee kinderen”, schrijft de politie ook nog dreigend.

Nee, de voormalige Nederlandse jeugdinternational B.Q. zien we voorlopig niet meer op straat of op het voetbalveld, zoveel is zeker.

(advertentie)