(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben vandaag een oogstverslag voor je. Helaas geen geplande oogst maar in Willie’s eigen woorden “een middelvinger van moeder natuur die even laat weten wie de baas is”. Wat er precies aan de hand was, en waarom Sneeze en Pineapple Poison meteen geoogst zijn, dat hoor je van Willie Wietman zelf.

Er zitten weer twee weken op, het wachten is voorbij en hier ben ik weer met een nieuw kweekavontuur. En deze keer heb ik je een verhaal te vertellen. Ik begin vandaag dan ook niet met de dames in de CNNBS G-Kit XL maar in haar kleinere broertje, de CNNBS G-Kit. Die heb ik uitbreid met een verhogingsset om het maar eens gezegd te hebben.

Dan het beloofde verhaal. Daarvoor neem ik je even mee naar afgelopen donderdagochtend de 18e, van het mooie maar frisse januari. Ik wilde me wat voorbereiden om mijn komende kweekavontuur te schrijven, en  had alles bij elkaar gepakt om de trichomen te kunnen bekijken. De planten zaten al dicht tegen de oogst aan, dus nam ik een kijkje.

Een verdachte plek…

Toen ik de kweekkast opende leek er nog niets aan de hand te zijn. Dus ik nam mijn zaklantaarn om de toppen even goed te kunnen bekijken, en wat zag ik daar op die mooie grote top links achterin? Juist, een lichtbruine plek. Hmmm dat is geen goed teken dus maar even verder op onderzoek uit.

Er was geen witte fluf te vinden, alleen een bruine vlek. Voor ik verder ging heb ik de ventilators maar even uitgezet en toen toch ook maar de lamp verwijderd. Zo worden eventuele schimmelsporen of stuifmeelkorrels niet meteen door de hele kweekkast geblazen, en kan ik er wat beter bij met de camera en zo.

Yep, het is inderdaad een verdachte plek. Ik heb de top even besnuffeld maar hij rook niet zuur zoals mij is opgevallen bij toprot. Maar goed, “laten we eens aan een suiker blaadje trekken en kijken of deze los laat… Shit! Hij laat inderdaad los!”. De kans is zeer groot dat er rot in de top zit. Tijd dus om de ruimte waar geknipt moet gaan worden op te ruimen en schoon te maken.

Sneeze geoogst

Daarna moest ik aan de slag om de dames te oogsten. Het bleek inderdaad toprot. Ik heb het op de foto met een blauwe lijn omcirkeld. Helaas was de top niet meer te gebruiken en heb ik alles boven de paarse streep weg moeten gooien. De rest van de plant zag er gelukkig nog goed uit.

De potten met aarde waren weer goed doorworteld, en de Sneeze dames zelf zagen er ook erg goed uit. De toppen hadden een redelijk formaat en waren lekker massief. Toen viel me iets op: “ruikt die Sneeze nou zo supersterk of ruiken de andere dames in de CNNBS G-Kit XL niet? Dit ging zo nog even door mijn hoofd, tot ik afgeleid raakte en het daarna weer vergat.

Na 45 minuten voorzichtig knippen en elke top goed te hebben bekeken, was de aangetaste plant klaar en was het tijd om wat foto’s te maken van de geknipte toppen. Die zagen er toch mooi uit, zo met die herfstkleuren. Zoals je op de foto’s ziet zaten ze vol met trichomen! Ze waren dan ook erg kleverig, wat altijd een goed teken is.

Toen de Sneeze klaar was heb ik alles weer schoongemaakt en was het tijd om even in de G-Kit XL te kijken. Uit angst dat de toprot op de andere kast over zou slaan had ik deze angstvallig dichtgehouden tot de kamer weer schoon en ontsmet was.

Wedding Cake en Pineapple Poison

Daar stond ze dan, die lekkere grote dikke Wedding Cake top, wat een knoepert is dat zeg! Ernaast staat de Pineapple Poison, en die toppen zijn ook niet verkeerd. Ze zijn bijna net zo groot als een vuist. Bij een korte inspectie heb ik gelukkig geen toprot kunnen vinden dus was ik is al super happy.

Ik was al bijna klaar om van start te gaan, en wilde nog wat meer foto’s maken in verband met die rare vlekken op het blad. Ik dacht eerst dat het beestjes waren en alles lijkt daar ook op. Het enige probleem is dat ik het beestje zelf nog steeds niet heb gevonden, en ik heb er echt meerdere keren naar gezocht.

Bij het fotograferen van de andere Pineapple Poison plant, vielen me twee dingen op. Ten eerste dat er niet veel trichomen op de bladeren zaten; in ieder geval een stuk minder dan bij de Sneeze. En toen ik voor de tweede foto dichterbij kwam merkte ik ten tweede dat de Pineapple Poison bijna geen geur had. De plant ruikt meer naar aarde dan naar wiet… Wat zou er aan de hand zijn?

Dubbel pech!

De eerste top die ik van de Pineapple Poison ging knippen had meteen een grote verrassing in petto. Het was letterlijk de eerste tak die ik van de plant knipte toen ik dit zag. Nee! Het is een $#&^&*&#% -bloem! NEE!! Nee dit kan niet, dit mag niet waar zijn! Pfff!!

Na een lichte paniekaanval ben ik gestopt met knippen en ben ik maar eens op onderzoek gegaan of mijn ergste gedachten waar waren. Nou ik heb niet lang hoeven zoeken voordat ik vond wat ik eigenlijk niet had willen vinden. Ja, je ziet het goed dat is zaad!

Pfff dan zit je wel even van, ‘hoe dan? Waarom dan?’ En het ging zo goed met de cijfers en de VPD en ik was er bijna. Maar ja, het is de mooie dikke middelvinger van moeder natuur die toch even laat weten wie de baas is. Na zo’n 15 minuten somber zijn en twee sticks verder kon ik het weer aan, en ben ik verder gegaan met knippen.

Er was immers nog een grote top te knippen, die niet alleen dik maar ook lang was. Zo op het eerste gezicht was het me niet opgevallen dat de top vol zaad zat, tot ik hem op de tafel liet vallen. Toen leek de top wel een ratelslang. Of een sambabal maar daar mag je zelf uit kiezen. Het is een verloren zaak; deze wiet zal niet gerookt worden maar ik denk dat ik er iets van THC olie of zo van ga maken. Ik ben er nog niet helemaal uit; het moet nu eerst drogen en daarna zullen we het wel zien.

Omdat de top toch niet te roken was heb ik hem doormidden geknipt langs de stam. Zo kan je de binnenkant van deze dikke top goed bekijken.

Een nieuwe start

Zoals jullie inmiddels wel weten is het bij Willie als volgt. We vallen en laten een traan om er daarna weer vol tegenaan te gaan. Ik ben me dan ook alweer aan het voorbereiden op de volgende kweekronde. Dan ga ik uiteraard weer aan de slag met de Sneeze in de CNNBS G-Kit, en in de Grote G-Kit XL zal ik deze keer een nieuwe buitenwietsoort kweken: Big Yeti van SeedStockers.com.

De Big Yeti is een nieuwe soort die op het moment van schrijven nog niet te koop is. Hierdoor is het ook wat lastig om iets over de plant te vertellen aangezien deze gegevens nog niet online staan. Ik heb wel even wat rond gebeld en ben er inmiddels achter dat ze buiten wel 1 meter en 90 centimeter hoog kunnen worden. De rest van de gegevens bewaar ik tot de volgende keer…

Kweekvideo

In de time lapse zien we deze week dat de dames me in de maling hebben genomen. Ondanks het stuifmeel en de zaden groeien de dames toch nog redelijk door. Kun jij zien dat hier een hermafrodiet tussen staat?

Dit was het weer voor deze keer, ben jij er over twee weken ook weer bij? Dan gaan we het onder meer hebben over de cijfers van deze kweekronde. Het gewicht dus, het stroomverbruik en nog veel meer… Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)