(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Drie weken geleden waren de Wedding Cake, Pineapple Poison en Sneeze planten van Willie Wietman al keihard aan het bloeien, dus kun je nagaan hoe ze er nu bij staan. Vooral een van de Wedding Cake dames is een letterlijke topper met haar grote kegel! Kijk dus maar snel hoe de rest van zijn binnentuintjes in bloei staan.

Allereerst natuurlijk een gelukkig nieuwjaar toegewenst. Ik hoop dat je een beetje van de feestdagen hebt kunnen genieten. Ik in ieder geval wel en ik ben ook weer klaar voor een jaar vol met nieuwe kweekavonturen. De afgelopen vier weken zijn de dames redelijk wat gegroeid, en de kleine topjes zijn bijna klaar voor de oogst. Zullen we gaan kijken hoe de dames er voor staan? We gaan van start met de inhoud van de CNNBS G-Kit XL.

Wedding Cake en Pineapple Poison

Het was een beetje lastig om de Wedding Cake in zijn geheel op de foto te krijgen met de Pineapple Poison erbij. Maar wat is de Wedding Cake groot geworden in die vier korte weken! Vind je ook niet? De diameter van de hoofdtop is 6,9 centimeter en hij is maar liefst 28 centimeter lang.

Pineapple Poison heeft heel veel kleinere bolle toppen, en deze zijn van de linkerplant licht van kleur. Bij de ander die aan de rechterkant staat zijn ze al wat bruiner, maar straks meer over die dame. Even terug naar de Pineapple Poison links in de G-Kit XL.
Tot een week terug was er niets met de dame aan de hand maar sindsdien is ze minder gaan drinken. Het was me eerst niet opgevallen, maar ze stond ineens met natte voeten. Gelukkig kon het overtollige water wegstromen. Het was een teken dat ik weer scherp op de bewatering moet gaan letten.

Het opvoeren van de bewatering was wel goed gelukt. Op dagen dat de luchtvochtigheid het toeliet krijgen alle dames in de G-Kit XL 950 milliliter water met voeding. Inmiddels ben ik nu wel gestopt met het geven van voeding, en krijgen de dames alleen nog maar water. Voor de Pineapple Poison is dat teruggelopen naar 700 milliliter water per dag.

De Pineapple Poison aan de rechterkant in de kweekkast is sinds de laatste week van het oude jaar aan het verkleuren. Het begon eerst met wat kleine bruine vlekjes in het blad. Een paar dagen later kwamen er gele punten aan de bladeren. Ik dacht eerst dat ik haar te veel water had gegeven maar dat bleek niet het geval. Ze drinkt nog goed en ik heb bij een grondige inspectie ook niets raars kunnen vinden. Heb toen de time lapse beelden nog even gestudeerd en ze lijkt nog te groeien. De Pineapple Poisons hebben ook nog maar twee weken te gaan en dan zouden ze alweer klaar moeten zijn voor de oogst. Ik denk dat ze gewoon vroeg haar herfstkleuren op wilde zetten.

Waterverbruik

Dan zijn we aangekomen bij het waterverbruik. Die is sinds de laatste keer dat we elkaar hebben gesproken iets afgenomen. Dit komt doordat één Sneeze een stuk minder is gaan drinken. Ze dronk al iets minder dan de andere twee Sneeze planten maar dat was toen nog te overzien. De andere twee kregen tussen de 650 en 700 milliliter en deze dame bleef iets achter met 550 milliliter. Na week 11 liep het sneller achteruit. Ze wilde nog maar één keer per twee dagen 550 milliliter drinken. Dat heb ik haar dan ook gegeven. Tot nu toe gaat het goed en ziet ze er nog goed uit. De dames in de G-Kit XL drinken tot nu toe goed door, op de ene Pineapple Poison na dan.

De teller voor het waterverbruik staat nu op 278,80 liter water.

De klimaatcijfers

De grafieken van de G-Kit XL zien er over een maand gezien best goed uit. Er zitten een paar uitschieters in de luchtvochtigheid maar dat is ook niet zo gek met het weer van de afgelopen weken. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik me wat zorgen maakte toen de luchtvochtigheid opliep.

Het verschil tussen onder en boven in de kast is iets afgenomen tot een verschil van 1,4 graden Celsius, 5,8% luchtvochtigheid, en 0,28 kPa VPD-waarde. Bij het bekijken van de gemiddelden staan we er volgens de cijfers erg goed voor en hebben we voor de wietplanten een ideaal klimaat weten te realiseren. Als ik naar de tabel van de VPD kijk zit ik ook redelijk goed. Tijdens de bloei moet ik tussen de 1 en de 1,4 kPa zitten en dat is goed gelukt.

De Sneeze dames

Dan zijn we aangekomen bij mijn kleine kweekkast, de CNNBS G-Kit met verhogingsset. Daar heb ik drie Sneeze dames in staan, waarvan er één dus een probleem heeft met drinken. Dat is de voorste dame die iets kleiner is dan de andere twee Sneeze planten. Voor de rest ziet ze er gezond uit en ze valt op de foto niet eens echt op.

De oppervlakte in de CNNBS G-Kit is goed gevuld met toppen. De laatste week zijn de dames gestart met verkleuren, maar ruiken ze des te sterker. Wat komt er toch een lekkere sterke geur van die Sneeze af! Als we de toppen wat dichterbij bekijken zien we dat ze goed gevuld zijn met trichomen. Ik denk dat het wel een goed idee is om die de volgende keer eens onder de microscoop te leggen.

De gemiddelde diameter van de Sneeze-toppen is 5,4 centimeter met een lengte van gemiddeld 12 centimeter. De twee achterste Sneeze planten drinken dagelijks tussen de 650 en 700 milliliter. De Sneeze heeft ook nog een kleine twee weken te gaan voor de oogst.

Kweekvideo

De kweekvideo is deze week iets vertraagd door softwareproblemen. Als het goed is, is dat in de loop van de week opgelost, dus hou mijn YouTube pagina maar even in de gaten want hij komt er aan.

Update: de video is gelanceerd!

Dit was het voor dit avontuur alweer. Ben jij er ook weer bij over twee weken? Dan zal ik het onder andere hebben over de oogst, en ga je zien of alle dames nog leven. Zo ja, dan gaan we kijken hoeveel dikker de toppen zijn geworden, en zal ik je ook de trichomen eens laten zien. Graag tot dan, met de groetjes van…

Willie Wietman

(advertentie)