(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Daar zijn ze weer: de wijkagenten! Zeg maar de eikenprocessierupsen van de menselijke wereld; ze zitten overal en je hebt er gigantisch last van als de wind net verkeerd staat. En dat is allemaal nog tot daar en toe, maar waarom moeten er toch steeds weer van die flauwe grapjes worden gemaakt ten koste van de getroffen cannabis liefhebber?!

Wijkagenten Jeroen en John

Deze maandagochtend zetten we John Peeters en Jeroen Welling in de spotlights, de twee wijkagenten die namens de politie twitteren over de wijk Tolberg in Roosendaal.

Dat arme Roosendaal in Brabant ja, niet ver van de grens met België en al 11 jaar zonder coffeeshops, omdat de plaatselijke politiek denkt dat zo de war on drugs gewonnen wordt.

Dat het in de praktijk een schitterende vrijbrief is voor alle mogelijke illegale (straat)drugshandel, ach ja… een kniesoor die daar over begint.

Laten we ons dus maar tot de kern van de zaak beperken vandaag: deze stomme teddybeer:

Politiehumor (je moet er van houden)

Dát je als wijkagent niet zelfstandig nadenkt maar braaf bevelen van bovenaf uitvoert – hoe zinloos  ook – dat is nog net te aanvaarden voor ons soort mensen dat van wiet houdt en indirect via de belastingen het salaris van politiebeambten betaalt.

Maar dat je dan óók nog grappig gaat doen over je zinloze antidrugs-werkzaamheden met zo’n stompzinnig politie-teddybeertje… Nee, dat is helemaal niet “top!!” zoals Jeroen en John ons willen doen geloven in hun twitterbericht van zondag over het in beslag nemen van 10,8 kilo wiet in een woning in hun Tolberg-wijk. Integendeel.

(advertenties)