(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de kweekkast van Dokter Groen maakt de Ultimate wietplant een snelle groeispurt door. Dit komt omdat de dokter de plant een week geleden op een 12-uurs lichtregime zette, de plant maakt zich daardoor razendsnel op voor de bloeifase. Benieuwd hoe die er nu bijstaat? 

Beste wietliefhebbers,

Als ik tegenwoordig ’s ochtends wakker wordt en na mijn ochtendritueel – even rustig wakker worden met een bakkie koffie en het nieuws – een kijkje neem in mijn kleine kweekkast voor 1 plant, word ik daar steevast en aangenaam verrast door een heerlijke wietgeur en een flink aantal centimeters aan nieuwe groei! Het is prachtig om te zien en alleen daarom al ben ik blij dat ik een wietplant heb, het is als een soort therapie voor me. Mijn eigen volkstuintje, maar dan gewoon in mijn woonkamer. Wie geïnteresseerd is in mijn kleine kweekkast kan even kijken op RollingStoned.nl/RollingStoned-G-Kit voor meer informatie.

Vaste lezers weten dat ik vorige week het aantal lichturen per dag terug gezet heb naar 12 in plaats van 18. De wietplant voelt nu dat het tijd wordt om zich op te maken voor de bloeifase en doet dat met een flinke groeispurt zoals je op de foto’s kunt zien. Vergelijk deze twee foto’s maar eens met elkaar, de linker nam ik vorige week en de rechterfoto heb ik vandaag genomen.

In slechts 1 week tijd heeft mijn plantje zeker 2/3 deel van het scrogrek gevuld

Scroggen, toppen, scroggen

Uiteraard houdt het scroggen niet op na het aanbrengen van het scrogrek. Terwijl de plant doet waar zij goed in is (groeien) doe ik ook mijn ding. Dat betekent dat ik, steeds al een van de takken lang genoeg is om onder het rek te klemmen, ik hem naar beneden buig en onder een van de stangen van het scrogrek klem. Zo leid ik de plant waar ik hem wil hebben.

De 4 hoofdtakken van mijn plant groeien nu horizontaal, en dat betekent dat sommige scheuten die vanuit de hoofdtakken groeien zich naar beneden richten in plaats van omhoog. Deze haal ik weg, het zal straks namelijk druk genoeg worden in de kast, en het kost de plant ook een hoop energie zo’n tak. Deze moet namelijk eerst een bocht omhoog maken. Door deze takjes weg te halen krijgen de omhoog groeiende takken meer energie en zit ik straks niet met een heleboel slecht ontwikkelde topjes die me maar weinig wiet en veel knipwerk opleveren. Ik heb geprobeerd om er een goede foto van te maken…

getopt

Naar beneden groeiende takken verwijder ik zodat de naar boven gerichte groei meer energie krijgt

Voeding geef ik nog altijd niet maar er staat al een fles ATA TERRA MAX en Bloombastic klaar voor wanneer de eerste bloei zichtbaar wordt. ATA TERRA MAX is een complete bloeivoeding voor de teelt op aarde van Atami en Bloombastic is een bloeibooster voor de laatste vier tot zes weken van de bloeifase. Ik heb voor het gemak gewoon een complete box aangeschaft op Wilma’s Garden, deze kostte rond de 50 euro en is een complete doos met alle voeding, Bloombastic en toevoegingen die je bij een cyclus nodig kunt hebben, ideaal.

Dat was het voor deze week, ik verwacht dat de plant volgende week nog een heel stuk groter is, tot dan!

Dokter Groen.

(advertenties)