(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

The Ultimate plant van Dokter Groen groeide deze week behoorlijk. En aangezien de kleine plant nog behoorlijk de breedte in moet om straks de hele kweekkast te kunnen vullen was het de hoogste  tijd voor de eerste training: het toppen. Enfin, lees zelf maar, toppen dus.

Hallo cannabisgenieters,

Vorige week hebben jullie kunnen lezen hoe ik een van de drie ontkiemde zaden selecteerde en verpotte in een grote 30-liter Air-Pot met 50% kokos en 50% Batmix. En dat resulteerde in een versnelling van de groei van mijn plantje die op dit moment al 4 nodes heeft. Nodes zijn de plaatsen op de stammen (of takken) van planten, waaruit de nieuwe zijtakken groeien. Uit elke node groeien twee zijtakken en dat betekend dat mijn plant straks al 8 zijscheuten zal ontwikkelen. Wat mij betreft een mooi moment om te toppen.

Toppen

Toppen is het snoeien van de nieuwe groei bovenin de plant. Elke keer als je een topje weghaalt groeien er twee nieuwe terug. Toppen zorgt dus voor meer toppen. Het toppen is een mooie voorbereiding op het scroggen straks. Door het topje weg te halen, krijgen de andere takken de kans om een beetje bij te groeien en ontwikkeld de plant zich meer in de breedte dan in de hoogte. Het toppen doe ik niet met een schaar, maar ik knijp het topje weg met mijn duimnagel. Op deze manier ondervindt de plant het minste stress van het toppen.

Toppen

 

Volgende week zal ik ook een scrogrek aanbrengen waar ik de takken steeds aan vast zal binden. Net zo lang tot de hele kast met de Ultimate wietplant gevuld is. Ik denk dat ik de plant over twee weken op 12 – 12 zet (12 uur licht, 12 uur donker) in plaats van 18 – 6. De plant zal daarna nog minstens twee keer zo groot worden, dus dat kan denk ik wel. Maar dat zullen we over twee weken pas zeker weten.

20141110_134310

Wie ook in de discrete kweekkast voor 1 plant wil kweken, of meer informatie zoekt over de RollingStoned G-Kit kast voor 1 plant, hij kost 499,= euro en das inclusief bezorgkosten. Meer informatie vind je hierrrr.

Tot volgende week,

Dokter Groen

(advertenties)