(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De buitenwiet correspondent is vorige week gepromoveerd tot dokter. Dokter Groen welteverstaan, een groene arts die helaas geen visites rijdt, maar wel uitdoktert hoe je het beste 1 wietplant in de nieuwe RollingStoned G-Kit kunt kweken zodat het je een lekker eigen rokertje oplevert. 

Hallo lieve kweekvrienden,

Mijn drie Ultimate plantjes hebben hun eerste week groei achter de rug. Het was een week van wennen aan en kennis maken met de RollingStoned G-Kit kast voor 1 plant. De kast heeft namelijk best een flink armatuur (lamp) zodat de hele oppervlakte van de kast wordt belicht. Ideaal voor een optimale lichtverdeling, maar daardoor merkte ik wel dat het een beetje warm werd in de G-Kit. Omdat de plantjes nog maar net ontkiemd zijn, en de volle 220 Watt aan verlichting nog niet nodig is, heb ik daarom gewoon twee  van de vier lampen uitgeschakeld.

De RollingStoned G-Kit is uitgerust met 4 PL buisjes van elk 55 Watt, er zitten 3 bloeilampen, en 1 groeilamp in. Door 2 van de 3 bloeilampen uit te zetten bereik ik een betere kleurtemperatuur voor de groei van mijn plantjes terwijl ik tegelijkertijd de temperatuur in de kast optimaliseer. Daarnaast heb ik maar vast een kleine ventilator in de kast neergezet. Je hebt in de kast 1 extra geaard stopcontact om een ventilator of iets anders aan te sluiten.

Links de kast in mijn kamer, naast de kast staat de 30-liter air-pot al klaar. Rechts zie je dat ik 2 van de 4 lampen heb uitgeschakeld en een ventilator erbij heb gezet.

De plantjes

Zoals ik vorige week heb uitgelegd heb ik drie zaadjes gezaaid, de mooiste blijft staan en de 2 andere geef ik weg. Ik heb een mengsel gemaakt van 50% kokos en 50% Batmix, waar ik de planten na het ontkiemen in heb gezet. Wellicht was de voorbemeste Batmix iets te gekruid (bevatte het iets te veel voeding, red.) maar de plantjes maken het prima. Ik geef ze van onderaf water dat ik alleen op de juiste pH waarde breng, er zit verder geen voeding in, dat is nog lang niet nodig.

Als de planten straks uit hun potjes groeien zal ik de mooiste overpotten in de grote 30-liter Air-pot. Door een lekkere grote pot met voorbemeste aarde te gebruiken zit het voorlopig wel goed met de voeding. Een grote pot aarde maakt het kweken ook een stuk minder gevoelig voor foutjes, ik kan het iedereen aanraden. De Air-pot zorgt voor een mooie wortelkluit maar gewoon een flinke pot zal natuurlijk ook wel voldoen.

Hier de 3 plantjes, om ervoor te zorgen dat het vocht niet te snel verdampt heb ik de bovenkant van de potjes met wat plastic afgedekt. Dit zorgt tevens voor extra reflectie van onderen. Rechtsonder zie je dat de eerste worteltjes al uit het potje komen piepen.

Lamp hoogte

Over CFL lampen (compacte fluorescentielamp, spaarlampen) wat deze PL-lampen in feite zijn, lees je wel eens dat je ze op 5 centimeter van je plant moet hangen. Dit zorgt in de G-Kit met zijn 55 Watt per buis echter voor te gedrongen (korte) plantjes en te veel warmte. Korte plantjes en korte internodes zijn wel gewenst maar omdat ik straks een mooi scrogrek vol wil hebben mogen de planten ook best wat meer groeien, ik bind ze toch omlaag. Ik heb de lamp daarom nu op een centimeter of 20 vanaf de plantjes hangen en dat gaat prima, van strek is nog helemaal geen sprake.

En daarmee besluit ik de update van de eerste groeiweek van The Ultimate in de RollingStoned G-Kit. Wil je ook kweken in de G-Kit, of meer informatie over deze kweekkast voor 1 plant, ga dan naar https://www.cnnbs.nl/rollingstoned-g-kit. Ajuus!

 

Tot volgende week,

Dokter Groen

(advertenties)