(advertentie)
(advertentie)
DOKTER GROEN Lees ook:
(advertenties)

Na ze een half jaar lang vertroeteld te hebben was het deze week tijd voor onze buitenwiet correspondent om afscheid te nemen van zijn buitenwiet. Maar dat valt gelukkig niet zwaar want de buitenwiet correspondent gaat nu binnen kweken. In een unieke nieuwe kweekkast voor slechts 1 plant welteverstaan!

Beste buitenwiet vrienden

Ik hoop dat jullie ook van binnenwiet houden. Want nu de buitenplanten goed en wel opgeruimd zijn, ga ik vanaf volgende week 1 wietplant kweken in een super discrete en stijlvolle nieuwe kweekkast voor 1 plant. Dat wordt echt een heel leuk en vriendelijk kweekproject om in de gaten te houden mensen, ik zal er straks meer over vertellen maar nu eerst alles over mijn grote opruiming buiten.

Vorige week had ik de kleine topjes namelijk nog aan mijn planten laten zitten, die moesten nog geoogst worden en daarna moesten de planten zelf ook opgeruimd worden. Ik heb de kleine topjes eerst verzameld en in de vriezer gedaan om er later olie of hasj van te maken. Ik weet nog niet precies wat het zal worden, maar ik denk dat ik er deze keer wietolie van ga maken.

De laatste topjes gaan zo de vriezer in. Rechts zie je de prachtige paarse verkleuring van de Frisian Dew.

Wat erg leuk was om te zien was dat de kleine buds aan de Frisian Dew plant, door de kou en de regen van afgelopen week prachtig paars waren geworden. Misschien had ik nog een weekje moeten wachten, maar aan de andere kant hadden ze dan wellicht ook veel last van toprot gekregen. Wie zal het zeggen? Ik ben in ieder geval blij dat de toppen veilig en wel binnen zijn. Nadat ik de planten kaal had geknipt zag je heel goed hoe de planten in de laatste zes maanden over het scrog rek gegroeid waren. Het was een heel karwij om ze helemaal van het rek te scheiden. Het totale droge gewicht van de twee buitenwiet planten houden jullie nog van me tegoed, zodra de hele boel droog is zal ik het wegen.

20141011_101139

Vaarwel buitenwiet, tot volgend jaar…

Kweekkast voor 1 plant

Nu de buitenwiet binnen is, kan ik ook binnen wiet gaan kweken. Met een wel heel speciale kweekkast. RollingStoned gaat binnenkort namelijk een unieke kast op de markt brengen die ruimte biedt aan 1 plant. Je kunt er natuurlijk ook wel meer planten in doen, maar juist het kweken van 1 plant maakt het superleuk en helemaal duidelijk dat het voor eigen gebruik is. Ik mocht het eerste exemplaar van de kast deze week ontvangen, wow!

Kast131202

De kast is 60 x 60 centimeter en slechts 1 meter hoog

Dit is de eerste kweekkast die zo discreet is dat ik hem gewoon in mijn woonkamer kan laten staan. Ik weet zeker dat niemand door heeft dat het een kweekkast is. Hij ziet er uit als een gewone opbergkast. De kast is helemaal plug & play, er zit een afzuigsysteem met filter in zodat je geen last hebt van ongewenste geurtjes. Verder groeit de plant die je erin wenst te zetten onder 220 Watt T-Neon met drie bloeilampen en 1 groeilamp voor het breedste spectrum. Je hoeft dus geen lampen te verwisselen en met de ingebouwde schakelklok kun je het aantal lichturen instellen.

 

In de kast

In de kast ga ik slechts 1 plant kweken. Natuurlijk kan je er ook meer planten inzetten als je dat zou willen. Maar ik doe er 1 plant in die ik ga scroggen, net zoals ik buiten heb gedaan. En met een hoogte van slechts 1 meter zal dat ook wel moeten. Omdat ik natuurlijk zo veel mogelijk van deze plant wil oogsten, zal ik hem in een lekkere grote air-pot van 30 liter zetten en heb ik voor een geweldige opbrenger gekozen, namelijk de Ultimate van Dutch Passion.

Dit wordt echt een hele leuke ronde mensen, houd mijn updates in de gaten!

Tot volgende week!

De  buitenwiet  binnenwiet correspondent 😉

 

P.S. Vanaf volgende week is deze kast zoals eerder gezegd exclusief voor RollingStoned lezers beschikbaar, als je er vast wat meer over wil weten dan kun je het beste even een bericht sturen via het contactformulier op RollingStoned.

(advertenties)