(advertentie)
(advertentie)
DOKTER GROEN Lees ook:
(advertenties)

De buitenwiet correspondent is officieel geen buitenwiet correspondent meer. De buitenwiet is immers binnen, en hij heeft een wel heel bijzondere binnentuin in de RollingStoned G-Kit kast voor 1 plant aangelegd, vanwaar hij nu wekelijks verslag doet. Volg dus de ontwikkelingen van Dokter Groen.

Hallo cannabisliefhebbers,

Welkom bij het eerste verslag van mijn kleine huiskamerkweekje in de nieuwe RollingStoned G-Kit kast voor 1 plant. Ik ben ontzettend blij dat ik in de gelegenheid ben om deze unieke kast te testen. Ik kweek normaal gesproken eigenlijk nooit wiet in mijn huis omdat ik het niet zo’n prettig gevoel vind al die apparatuur in mijn huis te hebben. Maar voor de RollingStoned G-Kit maak ik een uitzondering, ik vind deze kast eigenlijk een heel schattig ding, maar nog belangrijker voor mij is dat hij gewoon heel veilig is. Hij staat dan ook gewoon in mijn woonkamer, en niet ergens weggestopt op zolder of in de kelder. Maar goed, laten we beginnen!

nieuw

Dr. Groen gaat 1 plant kweken in de RollingStoned G-Kit

De soort

Vorige week donderdag (16 oktober) heb ik drie zaden van The Ultimate laten ontkiemen, ik zal zodirect uitgebreid vertellen hoe ik dat heb gedaan, maar niet voor ik wat meer over deze uitstekende opbrenger heb verteld. Ik heb voor The Ultimate gekozen omdat deze soort bekend staat vanwege de uitstekende opbrengsten!

 

Dr. Groen kiest voor The Ultimate in de kast voor een zo groot mogelijke opbrengst

Het is een lekkere wietsoort die 50% sativa en 50% indica genen heeft. Als je haar gewoon haar gang laat gaan, wordt ze  60 tot 75cm hoog. Maar aangezien wij in een kast kweken met een beperkte hoogte (105 centimeter), zullen we The Ultimate moeten gaan scroggen. Dat is een techniek waarbij we de planten langs een horizontaal net of rekje begeleiden zodat ze mooi de breedte in groeien.

Ontkiemen

Ik heb zogezegd drie zaden laten ontkiemen. De mooiste van de drie zal ik in de G-Kit laten opgroeien, de andere twee geef ik weg aan een bevriende kweker. Het ontkiemen heb ik deze keer gedaan op de manier die Bio Bertje altijd aanraadt. Ik moet zeggen dat het inderdaad een heel handige manier van ontkiemen is.

 

Je doet de zaden simpelweg tussen een nat stuk keukenpapier in een plastic zakje. Dit zakje hang je verticaal op in het donker. Het worteltje van groeit door de zwaartekracht mooi recht naar beneden. Het overtollige water zakt onderin het zakje waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat je zaden verzuipen als je op deze wijze ontkiemt.

Op zaterdagochtend zag ik dat de zaden een klein worteltje hadden, en heb ik ze in een potje aarde gepoot. Dit gaat het gemakkelijkst door ze op te pakken met een klein theelepeltje. Ik heb een aardemengsel gemaakt van 50% kokos van Canna en 50% Batmix van Plagron. Ik heb de aarde niet aangedrukt zodat het lekker luchtig blijft onder de grond. Op zondag zag ik de eerste lob blaadjes en vandaag (maandag) heb ik drie kleine wietplantjes in de kast.

En daarmee besluit ik als Dr. Groen dit eerste verslag van The Ultimate in de RollingStoned G-Kit. Wil je nou ook kweken in de RollingStoned G-Kit of wat meer weten over de kast. Ga dan even naar de bestelpagina, daar kun je ook een handleiding van de kast downloaden met daarin alle specificaties van de apparatuur in de kast.

(advertenties)