(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Ultimate wietplant staat nu precies vier volle weken in de RollingStoned G-Kit, de compacte en stijlvolle kweekkast voor 1 plant die exclusief en alleen verkrijgbaar is bij RollingStoned. Dokter Groen is onverbiddelijk, vanaf vandaag krijgt de plant nog maar 12 uur licht. Kijken hoe het de plant vergaat. 

Hallo cannabisten!

De Ultimate wietplant in mijn G-Kit maakt het goed, vorige week heb ik jullie laten zien hoe ik de plant topte. Dat was ter voorbereiding op het scroggen. De RollingStoned G-Kit is namelijk maar 105 centimeter hoog, dus kunnen we de plant niet gewoon haar gang laten gaan. Als we dat zouden doen dan groeit ze binnen een mum van tijd in de lamp. Scroggen dus!

ultimate

 Zo ziet mijn plant er nu uit, mooi gezond en donkergroen. Door het toppen heeft ze nu 4 mooie groeischeuten, tijd om te scroggen!

Scroggen

ScrOG staat in het Engels voor Screen Of Green. Dat betekent zoiets als groen scherm en men bedoelt daarmee het met toppen dichtbegroeide bladerdek dat je met deze kweekmethode krijgt. Door de plant van kleins af aan steeds aan een horizontaal rek te binden, kun je zo’n met toppen bedekte oppervlakte kweken. Het rek kan eigenlijk van alles zijn, van tuingaas tot een zelfgemaakt rek van touw, zolang je de plant er maar aan vast kunt binden volstaat het.

Ik heb in het tuincentrum een zogenaamd pinnup groeiraster gekocht, het leek me een ideaal scrogrek voor in deze compacte kweekkast. Maar zoals gezegd kun je van alles gebruiken, wees creatief. Het groeiraster wat ik gebruik, zit in het midden in de grond geprikt zoals je op de foto’s kunt zien. Ik zal bij het in de grond prikken wellicht wat wortels beschadigt hebben, maar dat kan mijn plantje wel hebben.

Als ik de takken open zie je al een beetje hoe de 4 groeischeuten straks zullen groeien. Rechts zie je mijn pinnup scrogrek.

12/12

Nu de plant 4 weken oud is, en het scrogrek is aangebracht heb ik ook de klok op 12/12 gezet. Dat betekent dat het licht in de kweekkast vanaf nu nog maar 12 uur per dag aan staat, in plaats van 18 uur. Hierdoor zal de plant straks gaan bloeien, maar voor het zover is zal ze eerst nog minstens twee keer zo groot worden als ze nu is. Hopelijk is dat groot genoeg om straks het hele scrogrek te vullen. Ik denk het wel, en anders toch wel zeker groot genoeg voor mijn eigen rokertje.

Nu het scrogrek is aangebracht kan de klok op 12/12 om de bloei te forceren.

Voeding

Tot nu toe heb ik de plant alleen nog maar afgezuurd kraanwater gegeven (kraanwater met een pH waarde van 6.0) en verder geen meststoffen. De aarde in de grote Air-Pot bevat namelijk nog meer dan genoeg voeding voor de nog kleine plant. Totdat de plant haar eerste bloeiverschijnselen laat zien, zal ik dan ook geen voeding geven. Pas als de plant echt in bloei staat, zal ik gaan bijvoeden.

Ik heb gekozen om bij Wilma’s Garden een Bloombastic Box van Atami aan te schaffen. Dit is een voedingspakket waar alle meststoffen inzitten die je nodig hebt zoals groeivoeding, bloeivoeding, wortelstimulator, een multi-enzym preparaat voor een gezond bodemleven en als klap op de vuurpijl Atami’s Bloombastic voor een uitbundige bloei. Voor ongeveer 50 euro heb ik daarmee meer dan genoeg voedingsstoffen voor meerdere rondes in de kleine kweekkast.

20141117_112539

Voorlopig zit er nog genoeg voeding in de aarde in de grote Air-Pot. Maar als de eerste bloeiverschijnselen te zien zijn ga in met bloeivoeding en Bloombastic aan de gang.

Buitenwiet correspondent…

Tot zover de stand van zaken in mijn RollingStoned G-Kit. Maar zoals velen van jullie wel zullen weten heb ik afgelopen zomer als de buitenwiet correspondent ook wekelijks verslag gedaan van mijn buiten wietplanten. Het oogstgewicht zou ik jullie daarvan nog laten weten. Het was in totaal 326 gram. Nu de buitenwiet allemaal droog en wel opgepot is, leek het me wel leuk om een blinde test te doen met een van mijn vrienden. Ik heb daarvoor van elk van de vier soorten die ik gekweekt heb een puur jointje gedraaid voor de proeftest.

Uiteraard kreeg degene die de test deed alleen de jointjes en wist hij niet welke wiet in welk jointje zat. Hier komen zijn bevindingen. Ik moet er wel bij zeggen dat de White Diesel Haze en de Skunk #1 autoflowers waren en dat deze soorten al veel langer gecured waren. En dat over smaak uiteraard niet te twisten valt 😉

A: White Diesel Haze automatic

De smaak was een beetje scherp in mijn keel en de high werkt sterk in op mijn lichaam en komt langzaam op en houdt daarna lang aan.

High: 7,5 Smaak: 6,5

B: Skunk #1 automatic

Lekkere smaak, wat milder als die van de eerste wiet (A). De high is echter ook wat milder, wederom een slow starter.

High: 6,5 Smaak 7

C: Frisian Dew

Een lekkere aromatisch smakende wiet, mooie relaxende high, maar best pittig toch. Helder in mijn hoofd, dendert diep door.

High: 7,5 Smaak: 7,5

D: Passion #1

Een fruitig smakende wiet, lekker wel. De high is ook goed uplifting en head first. Goed te handelen.

High: 7,5 Smaak: 7-

 

Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertenties)