(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Medicinale cannabis wordt alsmaar populairder. Niet alleen de veelgebruikte CBD-olie, ook wietolie met THC en andere cannabisproducten worden steeds meer geaccepteerd in Nederland. Daarmee zijn er ook steeds meer beginnende (medicinale) wietkwekers die hun eigen medicijn kweken en hun avonturen delen op onze zustersite: Mediwietsite

Kweekverslagen

Iedere kweker is anders. Dat blijkt ook uit de medicinale kwekers die hun cycli bijhouden op Mediwietsite.nl, onze zustersite volledig gericht op de medicinale toepassingen van onze geliefde wietplant. Momenteel vind je onder de categorie ‘kweken‘ op Mediwietsite verschillende soorten kwekers en verslagen.

Bill Woods

Deze handige kweker deelt elke twee weken de voortgang van zijn kweekhok, waar nu twee Cream Mandarin F1’s in staan. Het was zeker even spannend voor Bill toen de planten maar bleven groeien en hij later ontdekte dat hij geen autoflowers aan het kweken was, waar hij wel vanuit ging. Zijn klok ging snel op 12/12 en hij installeerde een SCROG-rek om de planten in toom te houden en tóch het maximale uit zijn kweekoppervlakte te halen. De rust is nu gelukkig teruggekeerd in Huize Woods en hij kijkt al uit naar zijn oogst over een aantal weken.

Bill Woods schrijft niet alleen goed over zijn wietplanten, hij maakt er ook nog eens mooie foto’s van.

Hope’s dagboek (Dagboek van een wietzaadje)

Om de week verschijnt ook een nieuw hoofdstuk uit het dagboek van het wietplantje formarly known as wietzaadje Hope. Vanuit het perspectief van de plant lezen we het verloop van deze plant en haar zussen, die in de buitenlucht worden gekweekt om wietolie van te maken. De bijzonder beeldende schrijfwijze maakt dat je je ín Hope’s tuin waant, waar tot op de dag precies wordt bijgehouden wat er is gebeurd. Inclusief meetmomenten en fotoshoots, waar de fotogenieke Hope maar al te graag aan meedoet.

Het is weer eens wat anders, een kweekverslag uit het perspectief van de plant.

Mr. Kush

Beginnend medicinaal kweker Mr. Kush kweekte eerder, hoe raad je het, twee kush-planten in een CNNBS G-Kit/Mediwietsite kweekkast. Hij liet zelfs zijn wiet testen bij een laboratorium om te zien welke werkzame stoffen er in de betreffende planten aanwezig waren; en om te analyseren of hij op het juiste moment heeft geoogst. Nu is het even stil rondom deze amateurkweker, die meer dan eens foutjes maakt om vervolgens van te leren, maar binnenkort is hij weer terug. Bigger and better, want zijn uitrusting wordt uitgebreid voor de volgende cyclus.

Hij is misschien niet zo ervaren, Mr. Kush z’n oogst mag er zeker zijn.

Deel kennis

Op het Mediwietforum vind je nog diverse binnen– en buitenkweek-topics waarin een aantal leden regelmatig updates van hun kweek plaatsen. Deze zijn echter niet allemaal even ervaren en kunnen best wat tips van ervaren kwekers gebruiken. Door je aan te melden op het Mediwietforum kun je niet alleen jouw kennis delen en anderen ermee helpen, je maakt er ook nog eens kans mee een complete kweekkast te winnen. Wacht dus niet langer en help je medekweker op het Mediwietforum de oogst zonder kleerscheuren te halen.

(advertentie)