(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Singapore staat op de lijst met cannabis onvriendelijke landen steevast in de Top 5. Ze schromen daar zelfs niet om iemand op te hangen die betrapt is op de smokkel van wiet. Best dapper dus als je in deze stad- en eilandstaat in Zuidoost-Azië toch op pad gaat met kilo’s geestverruimend plantenmateriaal. En het is helemaal jammer als je dan ook nog heel creatief bent geweest om de shit te verstoppen in brandblussers (!) en toch door de politie wordt gepakt…

Smokkelen van wiet doe je in Singapore beter niet

De doodstraf voor wiet, wij kunnen het ons bijna niet voorstellen maar in Singapore doen ze daar niet moeilijk over. Alleen al het simpele bezit van cannabis kan je zomaar 10 jaar gevangenisstraf opleveren. Wanneer je betrapt wordt op de illegale smokkel – import en export – van wiet kan je afhankelijk van de hoeveelheid zelfs de doodstraf krijgen.

Je zou denken dat je het dan wel uit je hoofd laat om toch met kilo’s wiet op pad te gaan met je auto. Maar dat is precies wat een 42-jarige mannelijke inwoner van Singapore in de middag van 26 september deed. Hij had ook nog eens ontzettend zijn best gedaan om de streng verboden drugs te verstoppen: in uitgeholde brandblussers!

Naast wiet ook meth en xtc in de auto

Hoe de agenten van het Central Narcotics Bureau of Singapore wisten dat ze de automobilist moesten aanhouden nabij Rivervale Street, weten we niet. Wel dat de arme kerel gigantisch de sjaak is, zeker ook omdat het niet bij wiet alleen bleef in zijn geval.

Maar laten we beginnen met het kunststukje in de brandblussers. Hoe hol je in godsnaam eigenlijk een brandblusser uit eigenlijk? Geen idee, maar het kan. In de drie blusapparaten bleek 6.069 gram wiet verborgen, meer dan genoeg om eventueel de doodstraf voor te krijgen in Singapore dus.

Behalve de zes kilo wiet, vonden de smerissen echter ook nog 524 gram ‘Ice’ (methamfetamine, ook bekend als meth of crystal meth) en 124 gram xtc-pillen. Ook streng verboden uiteraard.

Politie vindt bij de man thuis nóg veel meer drugs

En alsof dit allemaal nog niet ernstig genoeg is gingen de narcotica cops ook nog op huisbezoek bij de brandblusser-klusser. Daar troffen de autoriteiten nog eens 2.224 gram cannabis aan, 20 gram wietzaadjes, 301 gram meth, 246 gram ketamine, 1 gram xtc, 648 Erimin-5 pillen (dat is nimetazepam, een middellang werkend hypnoticum dat een benzodiazepinederivaat is) en 94 LSD postzegels.

Nee, de kans is levensgroot dat wij deze dappere dodo uit Singapore nooit meer levend op straat terugzien…

(advertentie)