(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het ene Europese land is het andere niet, zeker op het gebied van cannabis. Zo kan je in ons eigen kikkerlandje meestal wel een stekje scoren voor pak ‘m beet 3,50 euro en tik je voor een gram fatsoenlijke wiet ergens tussen de acht en dertien euro af. Kan je ook rijk van worden, maar in Ierland gaat dat allemaal veel sneller jongens. Check dit artikel maar eens over peperdure wiet(planten) anders…

Liever Guinness dan Gorilla Glue

Recreatieve wiet is nog altijd verboden in Ierland. Als je gepakt wordt met wat lekkers levert je dat zomaar een geldboete op van 381 euro. En dat is bij de eerste keer, de tweede keer verdubbelt de boete en bij een derde keer – god verhoede – dreigt zelfs gevangenisstraf. Die krijg je sowieso makkelijk opgelegd als je schuldig wordt bevonden aan productie of smokkel van cannabis, te beginnen bij 1 jaar cel.

Kortom, het is goed geld verdienen in Ierland met wiet, mits je bereid bent om de risico’s in te calculeren. Want een aloude zwartgeld-wet luidt: hoe meer het verboden is, hoe meer wij verdienen haha… dikke lul drie bier!

Over medicinale wiet doen ze trouwens ook best moeilijk op het eiland, want wil je dat krijgen dan moet je hoogstpersoonlijk toestemming krijgen van de minister van Volksgezondheid.

Wiet tussen de rivierschelpen

Over naar Sligo, de hoofdstad van het gelijknamige graafschap, in het noordwesten van Ierland. Sligeach betekent plaats der schelpen, naar de grote hoeveelheid schelpen die worden afgezet door de rivier Garavogue. Maar als je verder iets over schelpen wilt lezen ben je bij ons aan het verkeerde adres, wij doen uitsluitend planten en sporadisch eens een vruchtje van een bepaalde schimmel.

Hoe dan ook, de Gardaí – dat is hoe ze de politie in Ierland noemen – arresteerde in Sligo afgelopen weekend vier mannen voor een illegale cannabisoperatie ter waarde van meer dan 200.000 euro, zo berichtte de website BreakingNews.ie ons.

In Ierland gaat de benaming ‘Groene Goud’ voor wiet echt op

Als je de bijbehorende foto’s ziet die de Gardaí maakte van hun vangst, besef je dat de wiet echt heel erg duur betaald wordt in Ierland, kijk maar even mee:

De 85 wietplanten; volgens de autoriteiten in Ierland goed voor liefst 68.000 euro – ofwel 800 euro per wietplantje!

De ‘suspected cannabis herb’ die de politie aantrof bij de 4 mannen, goed voor een straatwaarde van 140.000 euro!

Het zal je niet verbazen bij dit soort prijzen dat de 4 kerels nu nog altijd vastzitten daar in Ierland…

(advertentie)