(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Black Friday kwam, in de letterlijke betekenis van ‘zwarte vrijdag’, een weekje te vroeg voor een wederverkoper van cannabis bloemen. Ofwel hoe de politie in Breda een wietdealer volledig uitkleedt, en dat strippen kunnen we bijna letterlijk nemen in dit geval…

To pluk or not to pluk

Kaalplukken. Bij dat woord dacht je vroeger misschien aan een kip of een andere eetbare vogel waarvan de veren nog moesten worden verwijderd voordat je ‘m kon frituren. Maar tegenwoordig is het vooral de aanduiding voor de zoveelste overheidsmaatregel om iemand die iets met wiet van doen heeft te ontdoen van… ja eigenlijk van alles wat maar enige waarde heeft in de ogen van de afpakkers.

Gewoon nog een leuk extraatje voor de crimefighters (*ahum) van politie en justitie, naast de Opiumwet zeg maar. En naast de unieke Wet Damocles, waardoor mensen die iets met wiet van doen hebben zonder pardon uit hun eigen huis worden geknikkerd. Nou ja, dit is wat Wikipedia schrijft over die Plukze-wetgeving:

Anoniem klikken over de buren

Over naar Breda, waar de dienders van Politie Basisteam Weerijs de vrijdagmiddag benutten door ergens in de stad ‘een instap’ te doen. Kwamen ze misschien na geducht speurwerk zelf op dit idee? Nee, ben je mal.

Ze stapten ergens in, nadat ze getipt waren over ‘verdachte situaties rondom een woning’ via een melding bij Meld Misdaad Anoniem – het favoriete tijdverdrijf van een aardig deel van het volk. En het startshot voor menige anti-cannabis operatie tussen Noordzee en Duitsland.

Vreemde momenten

Op Facebook doet de politie verslag van wat er vervolgens op deze zwarte vrijdagmiddag gebeurde. Citaat: ‘Wij constateerden dat er veel beweging van personen rondom de betreffende woning was, mensen met grote tassen in en uit liepen en dat dit op vreemde momenten gebeurde.’

Jazeker, beweging van personen. Als dat niet verdacht is weten wij het ook niet meer. Snel naar binnen dus!

‘Bij het betreden van de woning werd één persoon aangetroffen. In een kamer troffen wij ongeveer 10.000 euro aan contant geld aan en daarnaast nog ongeveer 5,5 kg hennep’, vervolgt de smeris met Facebook in het dienstenpakket. Een dubbelfoto op Facebook dient als bewijs:

Pakken wat je plukken kan

Hij/zij/het durft het ook nog aan om dat eeuwige bellen over de buren naar Meld Misdaad Anoniem te belonen met deze zin: ‘Hiermee is nogmaals bewezen dat melden loont’. Bah.

En dan de kers op de taart, althans voor de tegenpartij: het kaalplukken. Uiteraard zijn ‘de drugs’ en het geld in beslag genomen, waarbij de politie belooft dat de eerste vernietigd worden en het tweede wordt ‘ontnomen’ (een netter woord voor kaalplukken inderdaad).

Maar de uitsmijter moet nog komen bij de Politie Basisteam Weerijs: ‘Ook werden er peperdure schoenen en een TV in beslag genomen, welke mogelijk zijn verkregen met crimineel geld’.

Tuurlijk, want welke gewone brave burger heeft zomaar mooie schoenen en – laat staan – een televisie in huis?

[openingsbeeld: Katakari/Shutterstock]
(advertentie)