(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Water, het kan de beste vriend zijn van mensen en planten. Zonder dat doorzichtige spul blijven we immers niet lang meer in leven. Maar het kan ook voor overstromingen en lekkages zorgen en dan is water ineens een vijand die je het leven – als wietkweker dan toch – behoorlijk zuur kan maken. Zoals dinsdagavond dus in Steenwijk.

Daar is ie weer: de oplettende burger

Dan kan je als hardwerkende plantenliefhebber dus wel mooi aan de Prinsen Hoven wonen, dat verzekert je niet van een leven zonder botte pech. Daar kwamen ze in Steenwijk dus op een aparte manier achter dinsdag.

De Politie Steenwijkerland op Facebook: “Gisteravond kregen wij een melding binnen van een verdachte situatie. Een oplettende burger zag water door het beton van een woning heen sijpelen en heeft de politie gebeld.”

Nou ja zeg, water dat door beton lekt… dat moet ofwel een heel slecht werkende jacuzzi van de Action zijn of een wietkwekerij.

Drukte van belang in appartement

Dat laatste dus hè, de politieagenten zijn immers ook niet meer van gisteren wat dit betreft. Ze vroegen en kregen een zogeheten ‘machtiging tot binnentreden’, wat zoveel betekent als dat ze je voordeur eruit mogen rammen om te kijken welke (en vooral hoeveel) verboden plantjes een prinsheerlijk leven leiden aan de Prinsen Hoven.

Het appartement waar het lekkende water vandaan kwam bleek inderdaad te spotten met het bestemmingsplan. Binnen troffen de binnengetreden dienders namelijk geen mensen maar planten aan; 540 wietplanten om precies te zijn!

Nederlandse natuurwetten

De Steenwijkercourant weet nog te melden dat ‘de hennepkwekerij ter plaatse door een gespecialiseerd bedrijf werd ontmanteld, die de hennepplanten direct op locatie vernietigde’. Ze plaatsen er ook gruwelijke foto’s bij van die massamoord, maar die laten wij uit piëteit met de getroffen mede-plantenliefhebber niet zien.  De sadomasochisten onder ons moeten maar op het linkje in deze alinea klikken.

Afijn, de wietteler van dienst – die niet of nog niet gepakt is – is dus alles kwijt dankzij een natuurwet die bepaalt dat water altijd een uitweg zoekt en het liefst van boven naar beneden. En dan staat er in Nederland altijd wel zo’n vervelende oplettende burger klaar om de politie in te schakelen…

(advertentie)