(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Het zal je wijf maar wezen’, roepen ze hiernaast op de steiger wel eens. Maar voor wat betreft de 70-jarige Palma Conrad uit de Amerikaanse staat Pennsylvania gaat die vlieger zeker op. Omdat ze ruzie hadden over het al dan niet aan de medicinale cannabis gaan van manlief, stak zijn vrouw hem neer met alles wat ze kon vinden… terwijl hij in een stoel zat te slapen!

Meningsverschil over medicinale cannabis

Over naar Littlestown in Pennsylvania U.S.A. dus, waar dit onverkwikkelijke verhaal zich maandagochtend  rond 7:21 uur afspeelt. Om half acht al was de politie ter plaatse en hoewel de popo in de VS echt wel wat gewend is qua domestic violence, zullen ze zich deze keer toch wel even achter de oren hebben gekrabd.

Het bloedbad dat ze in blok 300 op Lexington Way aantroffen had namelijk een wel heel magere aanleiding: de echtgenoot van Palma A. Conrad had het gore lef gehad om voorzichtig te opperen dat hij er wel wat voor voelde om cannabis te gaan gebruiken, uitsluitend om medicinale redenen ook nog.

Zijn vrouw was het er echter niet mee eens en dat zou Richard Conrad nog aan den lijve ondervinden.

Slachtpartij op maandagochtend

Terwijl de potentiële mediwiet-gebruiker nog een tukje aan het doen was in de comfortabele stoel op de vroege maandagochtend, besloot Palma het heft in eigen hand te nemen. En dat letterlijk; ze greep achtereenvolgens een schaar, een groot slagersmes en een steakmes en stak haar man in de borst, het gezicht, de nek en zelfs in zijn mond!

Toen de politie bij het huis aankwam, verliet de kwade heks nét de echtelijk sponde; haar gezicht, armen en handen onder het bloed. Fluks vertelde ze de agenten dat ze haar man had neergestoken en dat ie binnen op de vloer lag.

Het hysterische anti-wiet kreng werd in de patrouillewagen geparkeerd en de agenten gingen het huis binnen, waar Richard bloedend en al om hulp riep. Hij zei dat zijn vrouw hem had aangevallen terwijl hij sliep en inderdaad trof de politie op en rond de stoel bloed aan. Ook de drie eerder genoemde steekwapens lagen nog in het huis, bedolven onder het bloed zo lezen we in het officiële politierapport.

Knokken, krabben en trekken

Behalve zo mentaal gestoord als Charles Manson op LSD blijkt de 70-jarige messentrekster ook behoorlijk babbelziek, want het rapport staat vol met redelijk bizar te noemen uitspraken van Palma Conrad. “Ik pakte een mes en stak hem”, is nog wel te doen.

Het ontspoorde vrouwmens vertelt de politie ook dat ze de controle over het mes verliest, dat zij en haar man vervolgens beginnen te knokken. Daarbij geeft Richard haar een muilpeer van jewelste – hetgeen dan weer prima de mugshot verklaart waarop we Palma met gehavend gezicht zien poseren:

Palma reageert op de klap door te gaan krabben en Richards gezicht vast te pakken. De politie: “Palma Conrad verklaarde ook dat ze haar hand in het gat in de nek van haar slachtoffer stak en begon te trekken.”

Nou tikken we dit wel braaf op allemaal, maar probeer die laatste zin eens te visualiseren!

Teleurgesteld

De politie schrijft in het rapport ook dat Palma toe heeft gegeven dat ze er de laatste maanden over dacht om haar echtgenoot te vermoorden en dat dit idee “rattled around’ in haar hoofd. De politie verklaart dat ze teleurgesteld was toen ze vernam dat Richard nog leefde…

En gelukkig blijft dat laatste ook zo, want nadat de arme kerel geopereerd werd in York Hospital is zijn toestand inmiddels stabiel te noemen. Iets dat we uiteraard niet van zijn evil granny kunnen zeggen, maar die is voorlopig wel van de straat: Palma Conrad wordt beschuldigd van poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling.

Het ontspoorde geval verblijft sinds de ‘mediwiet-aanval’ op haar man in de Adams County Prison. De borgsom is vastgesteld op 100.000 dollar, maar iets vertelt ons dat er niemand zal komen om haar (voorlopig) vrij te kopen en al zeker niet haar wettige echtgenoot…

[openingsfoto:  Photobac/Shutterstock]
(advertenties)