(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een ‘mooie bijvangst’, zo noemt de politie in Lelystad de flinke partij hasj van 300 kilo die tijdens een verkeerscontrole werd ontdekt. Maar de bestuurder van het busje, zijn opdrachtgevers en de beoogde afnemers zullen wellicht een andere term in de mond nemen dan ‘mooi’… de straatwaarde van de partij loopt namelijk in de miljoenen euro’s!

Acht (!) overheidsinstanties controleren verkeer

En behalve een gegronde vloek laten ontsnappen, moeten de bazen van de arme bestuurder ook serieus vrezen voor justitiële vervolging. De grote partij hasj is namelijk al een maand geleden opgerold, maar vanwege het lopende politieonderzoek tot nu stilgehouden.

Dinsdag 25 september zal dus als een enorme k*tdag in de zwarte boekhouding van de hasjfirma X worden bijgeschreven, want juist op het moment dat hun transport onderweg was van A naar B besluit een hele club overheidsdiensten om het verkeer eens superstreng te gaan doorlichten. Behalve dienders van het politiekorps Lelystad zijn er namelijk ook mensen van de Douane, gemeente, Koninklijke Marechaussee, belastingdienst, RDW én de Inspectie Leefomgeving en Transport ingeschakeld.

Al dit lekkers zal onze longen nooit bereiken…

300 kilo hasj is ‘mooie bijvangst’

Tja, probeer daar maar eens aan te ontsnappen als je net je busje hebt volgeladen met 300 kilo verboden handelswaar. Niet dus. Of zoals de politie het deze week via Facebook wereldkundig maakt: “Naast een flink aantal verkeersovertredingen, openstaande boetes, achterstallige belasting en dergelijke hadden we nog een ‘mooie bijvangst’.”

Dat vangen was mogelijk doordat het busje naar de zogeheten controlelocatie werd gedirigeerd. Achterin het voertuig bleek de Marokkaanse lekkernij verpakt in kleine pakketjes, die samen weer liefst 20 kartonnen dozen vulden. Al bij al dus 300 kilo, wat volgens de regionale krant De Stentor bij een consumentenprijs van €9,85 per gram (gebaseerd op Jellinek-data uit 2017 overigens) goed is voor een totale straatwaarde van 2,95 miljoen euro.

Omgekeerde wereld

Dus busje kwijt, koerier in de bak en 300 kilo prima hasj down the overheidsdrain. Maar we kunnen tot slot ook niet om de afsluitende opmerking heen van de politie Lelystad op hun Facebook. Daar zien cannabisliefhebbers namelijk een fraai staaltje ‘omdraaien van de werkelijkheid’.

Normaal zijn wij het namelijk die zeggen dat de politie beter achter echte criminelen – moordenaars, verkrachters, terroristen, overvallers – kan aanjagen in plaats van achter alles en iedereen die iets met wiet(plantjes) van doen heeft. Maar in Lelystad horen we dit over die 300 kilo hasj:

“We krijgen bij verkeerscontroles vaak opmerkingen over “echte boeven vangen”. Naast dat verkeer- en voertuigcontroles gewoon nodig zijn voor de verkeersveiligheid kan zo’n controle dus ook iets extra’s opleveren” – Politie Lelystad

Ja hoor politie, Nederland is absoluut een stuk minder gevaarlijk nu jullie deze 300 kilo hasj hebben kaltgestellt…

(advertenties)