(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoi Muna, ik zie op RollingStoned allemaal mooie kweektips en verhalen en daardoor heb ik nu enorm veel zin om ook te gaan kweken. Ik ben alleen erg nieuwsgierig naar wat ik kan verwachten qua opbrengst. Dus hoeveel wiet kan ik van een plant oogsten? Ik ben van plant om binnen te gaan kweken onder een 600 Watt lamp. Volgens mij is binnenwiet de sterkste wiet, in de coffeeshop rook in ook altijd de meest sterke soorten. Veel succes met jullie toffe site! Groeten, Peter.

Hallo Peter,

De vraag die je stelt is een van de populairste vragen, het is min of meer de ‘hoe-hard-kan-die-auto?’ vraag, maar dan over wiet kweken. Een simpele vraag waarvan het antwoord afhankelijk is van een complexe samenhang van verschillende factoren. Dus hoewel je aangeeft dat je binnen onder een 600 Watt lamp gaat kweken, kan ik je er alleen niet een standaard antwoord op geven.

20714Binnen onder kunstlicht

Binnen boots je de natuur na met een lamp, ventilator, water, voeding, een medium en soms ook CO2. Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op je oogst. Hoe goed je de balans kunt vinden tussen deze factoren, gecombineerd met de invloed van de genetica, bepaald je opbrengst.

Van alle factoren die binnen een rol spelen op de oogst, is licht wel de belangrijkste bepalende factor. Gevorderde kwekers halen ongeveer 1 gram per Watt aan licht. Dus kan je met een 600 Watt lamp ongeveer 600 gram wiet oogsten, maar zoals gezegd is licht niet de enige belangrijke factor. Ervaring telt ook mee en je kunt je verwachtingen als beginner maar beter iets lager instellen, rond de 400 gram voor jouw 600 Watt lamp is realistischer.

En per plant?

Hoeveel een plant binnen oplevert, hangt natuurlijk ook af van de ruimte die je haar geeft om te groeien. Het spreekt voor zich dat één plant in een ruimte van een vierkante meter meer oplevert dan een plant die met 15 anderen op een vierkante meter staat. Houd in overweging dat als je minder planten neerzet, je langer zal moeten voorgroeien. Daar staat tegenover dat je dan wel netjes onder het gedoog aantal van 5 planten kunt blijven. Waar je ook voor kiest, een stuk of 5 planten onder een 600 Watt lamp, moeten per plant wel iets meer dan 100 gram op kunnen leveren. Zet je er 16 neer, kun je iets minder dan 40 gram per plant oogsten.

Buiten onder de zon

Bij buitenplanten ligt het wat anders. Ten eerste ben je afhankelijk van de grillen van de natuur. Wat natuurlijk invloed heeft op je opbrengst. Aan de andere kant kan een buitenplant enorm groot worden en daardoor soms wel meer dan 500 gram wiet opleveren. Om je buitenoogst zo groot mogelijk te laten worden, geef je je buitenplanten zo’n groot mogelijke pot of beter, plant je haar in de volle grond. Met een beetje geluk met het weer en de juiste kennis, moet het lukken om buiten megaveel wiet per plant te oogsten.

buitenplant

Zoals je ziet kunnen buitenplanten enorme afmetingen aannemen (en dus veel wiet opbrengen)

Succes met je kweekavontuur Peter, maak er wat groots van!

Groetjes, Muna

 

(advertentie)