(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoi Muna, ik woon in België en de growshops zijn hier schaars. Ik wil graag stekken maken maar kan dus maar moeilijk aan stekkengel geraken. Van een bevriende kweker hoorde ik dat je ook honing kan gebruiken, klopt dat? Zijn er nog betere alternatieven die ik zelf kan maken? Groet van Tim

Hoi Tim,

Honing is inderdaad een alternatief voor stekkengel, maar wel eentje uit grootmoeders tijd toen honing nog wat natuurlijker was dan tegenwoordig. De meeste goedkope honing die je in de supermarkt koopt is aangelengd met suiker, dus als je honing wil proberen, ga dan even naar een biologische winkel en koop een goede biologische honing.

Maar honing is niet het enige alternatief voor stekkengel, salicylzuur werkt ook goed. Dat kun je gewoon uit wilgenbast halen, als je een wilgentakje een nacht in een glas water zet, kun je het daarna prima gebruiken om stekken in te laten wortelen. Salicylzuur zit ook in aspirine en je hebt er maar een heel klein beetje voor nodig. Een tablet van 50mg van Bayer is genoeg voor 100 liter water.

Maar waarom bestel je niet wat stekkengel bij een online growshop? De Nederlandse webwinkels leveren ook gewoon in België en bezorgen je bestelling discreet bij jou thuis. Bij Organic Earth kun je gewoon Clonex stekkengel bestellen.

Succes met de stekken Tim

(advertentie)