(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het begint op een soort traditie te lijken daar bij de bakkers van Burgerbar Ter Marsch & Co. Nadat ze de wereld vorig jaar nog verwenden met een Wiedewietsaus, droppen ze op 9 januari de logische vervolgstap: de Cannabis Burger!

Na de saus nu de burger

Burgerbar Ter Marsch & Co timmert dus behoorlijk aan de weg, zowel in binnen- als buitenland, want in 2015 werd de onderneming 12e tijdens de World Food Championships in Florida. In eigen land scoren ze door (opnieuw)  ‘een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur’ te brengen.

Vorig jaar was het al feest voor de sausliefhebbers toen de Wiedewietsaus – ‘op basis van biologische cannabis’ (maar niet heus, het gaat om hennep, red.).

Dit jaar hebben de creatieve geesten van de burgerbar – vestigingen in Amsterdam en Rotterdam – met de Cannabis Burger een primeur op de aanstaande horecavakbeurs Horecava die volgende week plaatsvindt in de hoofdstad.

Nog steeds niet stoned

Goed, wij en jullie voelen ‘m al aankomen: ook van deze burger gaan we niet stoned worden helaas. ‘De bol wordt verrijkt met poeder van gedroogde wietbladeren zonder THC. De gast wordt niet high van de wiet, maar wel van de zintuigprikkelende smaak’, vernemen we. Tja, voor de échte edibles moeten we dus nog steeds de oceaan oversteken en een Amerikaanse marijuana dispensary induiken…

Wat mogen we wel verwachten van de Cannabis Burger, die na de primeur op de horecabeurs één week lang te koop zal zijn in de vestigingen van Ter Marsch & Co? Op Instagram licht chef Olaf Oldenburg een tipje van de hennepsluier op. Olaf: ‘Een smaakvolle burger bestaande uit veelal biologische ingrediënten als Hollandse kropsla, oude Remeker kaascrumble, gedroogde en zoetzure tomaat, Cornichon relish en onze romige limoenwietsaus. Dit alles op een brioche wietbroodje uit eigen bakkerij. Begin jouw jaar relaxt en ga hem als de wiedewiet proeven.’

Angus en Wagu

Oh ja, het vlees, ook niet onbelangrijk bij een burger. Voor vegetariers is de Cannabis Burger in elke geval niet bedoeld, want dit zit er in: ‘dry aged Angus Beef, Japans Wagu en langzaam gegaarde biokalfsnek’. Jammie!

Al blijft het jammer dat ze het bij Ter Marsch & Co niet aandurven om echte wiet in hun Cannabis Burger  te stoppen in plaats van zo goed als THC-loze hennepbladeren 😉

 

 

(advertenties)