(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

CNNBS TOP 50 #5 • Regelmatig sturen lezers ons verhalen dat ze de politie aan de deur hebben gehad, die zonder veel genade een einde komt maken aan 5 wietplanten. Toch het gedoogde aantal, maar geen agent die ze zal laten staan. Bijkomende ellende is dat we blijkbaar ook nog eens in een land wonen waar politieagenten niet alleen graag wietplanten slopen maar daartoe ook nog eens worden aangezet door klikkende buurtgenoten. Het zou ons niet verbazen als zeker driekwart van alle politieacties tegen onze cannabis op basis van een ‘anonieme tip’ worden uitgevoerd. Een kwalijk voorbeeld van beide praktijken – politieoptreden en burengedrag – is deze zaak van Chantal!

HET MEEST GELEZEN OVER CANNABIS IN 2017 #5

Het is niet te geloven dat de politie zich nog steeds zoveel bezighoudt met het ‘aanpakken’ van kleinschalige hobbykwekers met het gedoogde aantal van 5 wietplanten. Laatste, volkomen idiote voorbeeld van hoe het er in Nederland anno 2017 aan toegaat is Chantal. Zij werd deze week verlinkt door de buren en moet vervolgens knarsetandend toezien hoe de politie haar 5 buitenwiet planten komt afmaken…

Cyber crime. Terrorisme. Inbraken. Zedendelicten. Overvallen. Kinderporno. Uitgaansgeweld. Mensensmokkel.  Liquidaties op straat. Zomaar wat misdaad categorieën waarin de politie bij lange na niet de ‘oplossingscijfers’ scoort die ze bij wiet wél gemakkelijk halen.

Politie is gek op drugs

Maar denk nou niet dat deze welig tierende, échte misdaad de prioriteit krijgt van het voltallige politiekorps. Nee, die besteden naar schatting tussen de 50 en 70 procent van al hun tijd (!) aan drugsgerelateerde zaken, waarbij cannabis dan met gemak de grootste subcategorie ‘drugs’ is.

Dus een kleine, vreedzame en zich aan het gedoogbeleid houdende buitenwiet liefhebber beroven van zijn 5 plantjes, tikt weer lekker aan in de oplossingspercentages van de Nederlandse politie. Zoiets.

Het laatste beeld van Chantals wietplanten van deze zomer: de door haar zelf gemaakte foto van de politie die er gehakt van maakt…

Waanzin in 2017

Zoiets móet het toch wel zijn als je de verhalen hoort van hoe oom agent tekeer gaat tegen wiettelers met 5 planten. Neem dit relaas dat we op Facebook tegenkwamen, van Chantal. Het staat helaas symbool voor de waanzin rondom wiet die er in Nederland nog altijd heerst, omdat we met dat achterlijke en verouderde gedoogbeleid moeten aanklooien. De halve beschaafde wereld heeft inmiddels vrije wiet… Kom op nou politie(k)!  DOE. EENS. NORMAAL.

(advertenties)