(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat zou jij doen als je op het strand ligt en er ineens een lading hasj aanspoelt? Eropaf toch? Pakken wat je pakken kunt. Badgasten op het strand van Sanlucar de Barrameda in het Zuiden van Spanje dachten er net zo over, maar werden door een douanehelikopter van het strand gejaagd. Omstanders filmden het spektakel, en wij hebben de beelden!

Via de Zuid-Spaanse provincie Cádiz komt heel wat Marokkaanse hasj het Europese vasteland binnen. De regio ligt namelijk vlak bij Marokko, op het smalste punt van de Straat van Gibraltar.
Ook afgelopen vrijdag de 31ste kwam er weer eens een lading Marokkaanse hasj aan in de mooie Spaanse badplaats Sanlucar de Barrameda. Alleen strandde de boot van de smokkelaars deze keer voortijdig aan de kust. De boot en de hasj werden achtergelaten, en Spaanse douaniers onderschepten de boot. Toen ze de balen hasj echter van boord wilden halen om in beslag te nemen, kregen ook de badgasten in de gaten wat er op het strand lag. Massaal gingen ze het strand op om de hasj te pakken. Dat lag immers voor het oprapen.

Hasjjutters zagen hun kans schoon voordat de helikopter hen kwam storen.

Video: helikopter verjaagt hasjjutters

Het werd de Spaanse douane waarschijnlijk een beetje te druk op het strand met al die hasjkikkers die een gratis voorraadje kwamen scoren, want ze moesten de hulp inroepen van de Guardia Civil en de Nationale Politie. Met een douanehelikopter probeerde de Spaanse politie de hasjjutters vervolgens te verdrijven. Op de beelden die door omstanders werden gemaakt, is te zien hoe de helikopter de hasjzoekers weg probeert te jagen door heel laag te vliegen.

Een echte hasjliefhebber laat zich daar echter niet door wegjagen. In de video zie je dan ook hoe een persoon gewoon onder de helikopter loopt om nog een baaltje hasj te pakken. Helaas voor hem werd die vervolgens weer door een van de agenten van hem afgepakt. Afijn, kijk zelf maar naar de chaos van plunderaars, douaniers en agenten op het Spaanse strand.

(advertentie)