(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Guy Ritchie (51), de Britse regisseur en ex-man van Madonna, tekende voor twee van de leukste misdaad-comedy’s uit de filmgeschiedenis: ‘Snatch’ en ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels’. Grof actiegeweld in combinatie met die onnavolgbare Britse humor, wij konden er geen genoeg van krijgen rond de eeuwwisseling. Maar jammer genoeg maakte Ritchie daarna niet meer zulke volvette films. Tot nu dan, want sinds deze donderdag draait ‘The Gentlemen’ in onze bioscopen en daarin speelt een heuse sterrencast de … eh, sterren van het witte doek!

Onder andere Hugh Grant, Colin Farrell, Jeremy Strong en in de hoofdrol Matthew McConaughey maken van de nieuwe Ritchie-film een old school Britse misdaaddrama doorspekt met humor die eigenlijk anno 2020 in het MeToo-tijdperk niet meer door de beugel kan maar daarom des te leuker is!

Bovendien draait alles ook nog eens om wiet in de bijna twee uur durende film. Mickey Pearson (McConaughey) is namelijk een Amerikaanse cannabis entrepreneur in Londen. Een zeer succesvolle wietbaas bovendien. Als het verhaal rondgaat dat hij uit de wietbusiness wil stappen breekt de hel los.

Of zoals ze dat op zijn engels zo fraai kunnen zeggen: ‘When word gets out that he’s looking to cash out of the business forever it triggers plots, schemes, bribery and blackmail in an attempt to steal his domain out from under him’.  Heb je niks met carnaval of wil je gewoon een volvette grappige misdaadcomedy zien dan spoed je je nu richting de bioscoop voor deze heren!

(advertenties)