(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Lieve Muna, de buitenkweekkriebels beginnen bij mij alweer op te komen nu het weer een beetje lente begint te worden. Ik heb dan ook al een paar zaadjes geplant die ik binnen voor het raam wilde laten staan tot ze naar buiten kunnen. Op die manier heb ik straks een flinke voorsprong. Alleen ik ben een beetje bang dat ik te vroeg begonnen ben. Hoe kan ik voorkomen dat ze al gaan bloeien door de korte dagen? Thanks, Zonnekweker.

28052009110

Hoi Zonnekweker,

Altijd leuk als het buitenseizoen weer van start gaat! Maar je bent inderdaad wel wat vroeg begonnen. Om te voorkomen dat je planten in de bloei gaan kun je twee dingen doen. Je kunt ze binnen 18 uur per dag onder een lamp zetten, bijvoorbeeld onder een paar TL-balkjes. Veel stroom zal dat niet verbruiken en als dat het enige hulpmiddel is dat je gebruikt word je nog niet gezien als professionele kwekerij.
Makkelijker is het wellicht om de donkere periode elke nacht even te onderbreken door even het licht aan te zetten. Dit zal ervoor zorgen dat de planten niet gaan bloeien.

Groetjes van Muna

(advertentie)