(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Lieve Muna, ik wil graag een kleine binnenkweek beginnen maar ik ben een druk mannetje, mijn werk vereist van me dat ik wel eens een nacht of twee van huis ben. Is er een manier waardoor ik ervoor kan zorgen dat de planten toch aan hun trekken komen als ik weer eens weg moet?

Thanks alvast voor het antwoord, groetjes!

wicksystemHoi druk mannetje, wat je zou kunnen proberen is een trucje dat mensen ook wel eens uithalen wanneer ze op vakantie gaan. Maak gewoon een hydro systeem met nylon touw, dat is goedkoop en gemakkelijk zelf te maken; doe een stuk nylon touw van ongeveer een cm dikte in elke pot, zorg ervoor dat het touw de hele bodem van de pot overbrugt en laat hem uit de onderkant van de pot, in een bak met daarin de voedingsoplossing hangen. Het handigst is als je een grote bak gebruikt waarin de voedingsoplossing zit en daarin op verhogingen, de potten.

Door de capillaire werking van het touw en de aarde in de potten wordt het voedingswater vanzelf opgenomen. Als je echt lang wegblijft zou je ook nog een vlotterkraan kunnen aansluiten op een reservoir met meer voedingsoplossing zodat het water voor de planten altijd op peil blijft.

Succes met je nieuwe hobby, groetjes Muna!

(advertenties)