(advertentie)
(advertentie)
LIEVE MUNA Lees ook:
(advertentie)

Hoi Muna, ik heb wel eens gehoord dat je afgebloeide en geoogste planten terug in de groei kan zetten en daarna opnieuw kan afbloeien en oogsten.  Het lijkt een leuke manier van kweken; de plant heeft al een ontwikkeld wortelstelsel dus een voorsprong lijkt me, ook weet je het geslacht van de plant al. Alleen vraag ik me wel af waarom niet iedereen dit doet, is er misschien een addertje onder ’the grass’? Vast bedankt, groet van Steef!

Beste Steef, Reveggen is inderdaad leuk om te doen. De plant gaat er ook steeds mooier uitzien, een beetje als een soort bonsaiboompje. Ik ken iemand die op deze manier tot wel 3 keer van een plant heeft geoogst! De reden dat niet iedereen dit doet is dat het soms erg lang kan duren tot de groei weer goed op gang komt en dat maakt de methode niet erg efficiënt. Echt leuk, maar wel voor de hobbyist dus.

Als je het zelf wil proberen zorg er dan voor dat je bij het oogsten wat blad en kleine topjes onderaan de plant laat zitten. Vervolgens zet je de gesnoeide plant dan weer 18 uur onder het licht. Wat ook een erg leuk experiment met afgebloeide planten is, is dat je ze na het oogsten gewoon laat staan in de kelder en er geen aandacht meer aan geeft. Als het lente is, voorzie je ze van wat verse aarde en water en zet je ze dan gewoon buiten. Je kan er op deze manier nog prachtige buitenplanten aan overhouden.

revegged

(advertentie)