(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vaker oogsten, wie wil dat nou niet? Het kan, met een extra kweekruimte waar je bovendien altijd je eigen stekken in kunt maken. Regel dus een extra onderkomen voor je groene vriendinnen, en oogst het hele jaar door!

Een tweede kweekruimte zorgt ervoor dat je een plek hebt om stekken in te laten groeien, wat een grote tijdswinst oplevert. Vlak voordat je de planten in de bloei zet neem je stekken (lees ook onze serie What the stek!?), die je in je extra kweekruimte kunt laten groeien. De moederplanten mogen blijven staan en kun je ondertussen af gaan bloeien.

cloning11 + 1 = 6

Wanneer de moederplanten uitgebloeid en geoogst zijn kun je de stekken naar de bloeiruimte overplaatsen, er nieuwe stekken van nemen en ze in de bloei zetten. Op deze manier beschik je altijd over je eigen stekken die genetisch goed zijn en kun je tot wel zes keer per jaar oogsten.

Wie slechts over één kweekruimte beschikt herbergt zijn planten gedurende de hele cyclus op één plek. Pas wanneer er geoogst is komt er een plekje vrij voor nieuwe plantjes en kan een nieuwe cyclus van start gaan. Het komt er op neer dat je met slechts één kweekruimte twee tot drie keer per jaar kan oogsten en geen ruimte hebt voor stekken.

(advertenties)