(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Relaxen, ontspannen, chillen, luieren, unwinden, bijtanken… hoe je het ook noemen wilt, een van de mooiere eigenschappen van wiet is dat het deze woorden ook in daden kan omzetten. Nou ja daden, eigenlijk hoef je niet veel meer te doen dan ergens rustig te gaan zitten of liggen, een koptelefoon op je kop zetten en deze prachtige video te ondergaan. Een uur lang LUISTEREN naar THC!

Frequentie technologie

Luisteren naar wiet, wat is dat nu voor zomerzotheid, denk je misschien. Maar het kan dus echt, dankzij nieuwe, experimentele technieken. Uitgedokterd door het techbedrijf Neowake, dat het THC-molecuul nabootst met zogeheten ‘frequency technology’.

Ideaal dus voor mensen die wel willen genieten van de rustgevende kwaliteiten van cannabis, maar – op dat moment – niet daadwerkelijk high/stoned willen of kunnen worden. Bijvoorbeeld als je op je werk of op vakantie bent. “Due to the innovative neowake technology there is still the possibility to feel these effects”, beloven de makers van deze YouTube-video ons echter. Geweldig toch?

THC hoorbaar gemaakt voor menselijke oren

Maar hoe werkt die techniek dan precies, dat luisteren naar THC? Elk molecuul in ons universum heeft een unieke vibrerende structuur, die dankzij octavatie kan worden omgezet in een voor mensen hoorbaar geluid. De 1 uur durende sessie, die onder de fijne titel ‘Frequentie van cannabis (THC molecuul) – binaural beats’ op YouTube is geknald, maakt het volgens Neowake mogelijk om ‘een trip te versterken of het eerste fenomeen van een trip op te wekken’.

Dit betekent dus dat er minder van de ‘daadwerkelijke substantie’ (cannabis) kan worden geconsumeerd om toch hetzelfde effect te bewerkstelligen. Noodzakelijk is dat je een koptelefoon opzet om naar de sessie te luisteren en dat luisteren moet je thuis of in een afgesloten ruimte doen zonder invloeden van buitenaf.

Het THC-molecuul laat dopamine vrijkomen in je hersenen, wat leidt tot een staat van euforie. Het verwerken van informatie wordt veranderd. “Hallucinaties kunnen eveneens voorkomen”, belooft Neowake zelfs!

Luister- en veiligheidstips

Nog wat luistertips vooraf van de makers dan. “Onze Neowake sessies zijn erg krachtig dankzij ingebedde audio frequenties. Jij zult een nieuwe staat van bewustzijn bereiken met deze video. Binnen de eerste vijf tot zeven minuten passen jouw hersengolven zich aan en zul je een verandering voelen.” En wanneer je dagelijks een uurtje uittrekt voor het luisten naar THC verhoog je het effect ook nog eens!

Voor alle duidelijkheid waarschuwen de makers – en wij – dat je dit ultieme ontspanningsritueel niet moet doen als je een voertuig bestuurt of iets aan het doen bent waarvoor concentratie vereist is, maar uitsluitend als je relaxed zit of ligt. En het is ook geen vervanging voor doktersadvies. “Brain wave stimulation does not correspond to any diagnostic procedure and should not be used exclusively for the treatment of diseases”, aldus Neowake.

Bewustzijn programmeren

Heel erg puur genieten dus met andere woorden, haha. En heel anders dan de normale YouTube relaxation music, dat staat vast. Want deze interactieve sessies met innovatieve audiofrequenties zijn grondig lab-getest en optimaal aangepast aan het ‘programmeren van je bewustzijn’. Aldus Neowake.

En nu is het de hoogste tijd dat we het woord geven aan THC, zodat we eindelijk dat gewenste relaxen, ontspannen, chillen, luieren, unwinden of bijtanken bereiken:

[illustratie bij tekst artikel: 1976_niko/Shutterstock]
(advertentie)