(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Uitkijken met dat Uber mensen. Ze schromen bij dit bedrijf namelijk niet om je erbij te lappen als je probeert iets terug te krijgen dat je per ongeluk in een van hun taxi’s hebt laten liggen, bijvoorbeeld een kilootje wiet. Het overkwam de 21-jarige Malik Mollett, die nu zucht in een Amerikaanse gevangenis…

 

Oeps… tas laten liggen in de taxi

Uber is een bedrijf dat zogenaamd het beste voor heeft met de moderne internetmens, maar als puntje bij paaltje komt verraden ze je zonder enige scrupules bij de politie. Vorige maand nam Malik Mollett (21) uit de staat Pennsylvania een Uber-taxi nabij de stad Pittsburgh. Hoe het kan weten we niet, wel dat hij het presteerde om een tas met 2 gesealde zakken met elk 1 pound (453,6 gram) wiet erin te VERGETEN, toen hij op zijn bestemming was gearriveerd.

Malik Mollett, door New York Post (een soort Telegraaf-achtig prutkrantje) omschreven als ‘idiot’…

Uiteraard duurde het niet lang voordat onze held erachter kwam dat ie een stommiteit van de eerste orde had uitgehaald. Hij belde met Uber in een poging om zijn tas terug te krijgen.

Uber-chauffeur belt niet klant maar politie

Uber contacteerde hun chauffeur van dienst en vertelde hem van de achtergebleven tas in zijn auto. In de email stond ook gemakshalve het telefoonnummer van Malik. Nadat de Uber-werknemer de tas ontdekt had belde hij echter niet de rechtmatige eigenaar maar de politie!

Voortaan maar niet met Uber maar met een andere taxidienst rijden als je wiet op zak hebt… [beeld: Artist_R/Shutterstock]

Aangezien wiet nog niet legaal is in de staat Pennsylvania besloot de politie er maar eens goed werk van te maken ook. Vorige week deed een state trooper  zich voor als de Uber-chauffeur en belde Malik met de mededeling dat zijn tas gevonden was.

De dolblije Malik gaf de politieman zijn naam en een beschrijving van de verloren tas. De undercover rat agent stuurde via de smartphone een foto van de tas en uiteraard bevestigde Malik dat die van hem was. Vervolgens maakten beiden een afspraak om elkaar te treffen in een McDonald’s in Irwin, zodat de tas kon worden teruggegeven.

Undercover state troopers in de McDonald’s

Tijdens die date verscheen Malik blij ten tonele, en bevestigde hij opnieuw dat de tas van hem was. State trooper Steve Limani verklaart dat Malik zelfs grapjes maakte in de categorie ‘how much of this did you guys smoke?’. De undercoveragent, klaarblijkelijk een humorloze kerel, antwoordde dat ze niets van zijn wiet hadden geconsumeerd.

Toen verliet deze politieagent de Mac, kwam er een tweede undercover rat agent de zaak binnen en sloeg de verbijsterde Malik in de boeien.

Volgens de politie is de 9 ons wiet van hoge kwaliteit en levert het op straat ‘duizenden dollars’ op. Malik ondertussen zucht achter de tralies van de Westmoreland County Prison. Hij is beschuldigd van drugsbezit en ‘crimineel gebruik van een gemeenschapsdienst’ (daarmee bedoelen ze dus de Uber-taxi godbetert). De borgsom voor de 21-jarige is door de rechter vastgesteld op liefst 150.000 dollar…

[openingsbeeld: Aha-Soft/Shutterstock]
(advertenties)