- World Soil Day: onze beste kweekartikelen over aarde
- Video: introductie in kweekmediums | aarde, kokos en hydrologische bodems
- Wat zeggen de experts over zes jaar legale wiet in Canada?
- Bubba Diesel van dichtbij & gezonde stekken en zaailingen
- CannaTommy vindt opnieuw schimmel in zijn Bedrocan wiet
- Aftellen naar hét cannabis congres van 2024, op een iconische plek
Toppen kneiterhard en plakkerig …maar waarom zo klein?
De foto’s van Diego kunnen zo aan de wand, want het zijn hele mooie topjes met een laag trichomen waar je u tegen zegt. Zelfs de bladranden zitten er vol mee en krullen erdoor omhoog. Diego is zelf echter iets minder blij want ze zijn vrij klein gebleven, en sinds bloeiweek zes ook nauwelijks meer gegroeid. Hij roept daarom de hulp in van Lieve Muna, al kan die ook niet heel veel voor hem doen…
De toppen, nou ja topjes van Diego zien er heerlijk uit, en dat is nog zacht uitgedrukt. Als Amerikanen het over dank weed hebben dan stellen ze zich daar zoiets bij voor. De nuchtere Diego denkt echter ook aan zijn voorraad, en is een beetje teleurgesteld over het kleine formaat van deze plakkerige heerlijkheid. Ik hoop dat ik hem kan opvrolijken.
|
Hoi Diego, ik begrijp dat je misschien een beetje teleurgesteld bent over het formaat van de toppen van je Ice Cream Cake planten, maar wauw wat een trichomen! En die dikke omgekrulde bladranden vol met trichomen liegen er ook niet om! In het Engels noemen ze zulke bladranden resin trails, en het is een gewilde eigenschap voor wietplanten. Het is ook een bekende eigenschap van soorten uit de cookies familie, waar Ice Cream Cake volgens mij ook deel van uitmaakt.
De foto van de Enemy of the State is helaas niet doorgekomen, in plaats daarvan zag ik wel je mooie tatoeage 😉 Ik kan me echter wel indenken dat die soort veel dikkere toppen heeft geproduceerd, want dat is eigenlijk een old school indica die grote opbrengsten aflevert.
Genetisch
Ik heb je verhaal gelezen en hoewel een hoge EC-waarde ertoe kan bijdragen dat toppen heel hard en compact worden, denk ik niet dat dat de oorzaak is van de kleine toppen. De UV lamp heeft er denk ik ook niet aan bijgedragen, al heeft die wel voor een enorme dikke laag trichomen gezorgd bij deze soort. Dus heb ik even zitten denken wat er dan wel aan de hand zou kunnen zijn, en kan eigenlijk maar één ding concluderen: dit heeft simpelweg te maken met de genetica.
Kan het zijn dat je (ook gezien de UV-lampen) om stekken hebt gevraagd die enorm veel trichomen produceren? Of gewoon een heel sterke wietsoort met een sterke geur en smaak? En dat de stekkenboer je daarom vervolgens deze soort heeft aangeraden?
Er zijn namelijk wietsoorten die enorm veel hars produceren, en ook resin trails als dit aanmaken. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar El Fuego van DNA Genetics, of Google gewoon op ‘sugar leaves’. Je kunt dan foto’s vinden zoals die hieronder, van soortgelijke kleine toppen met bladeren met dikke vette resin trails.
Deze eigenschappen zijn er dan bewust in gekweekt en zorgen voor enorm hoge THC-gehaltes. Het zijn ideale wietsoorten om concentraten of hasj mee te maken maar je levert dan wel in op de opbrengst. De smaak en het effect van deze soorten zijn namelijk onovertroffen, en ik denk dat jouw Ice Cream Cake toppen ook niet voor de poes zijn wat dat betreft.
Kortom, ik ga ervan uit dat dit een genetische eigenschap is van deze soort. En het feit dat al jouw Ice Cream Cakes soortgelijke toppen hebben dat sterkt me in mijn mening. Stekken zijn genetisch immers helemaal hetzelfde. Zou het een voedingsfout zijn, of iets anders dan had je waarschijnlijk ook wel enige variatie gezien tussen de planten. Volgende keer dus gewoon weer een andere wietsoort uitproberen, eventueel uit zaadjes, dan heb je ook wat meer variatie. En troost je maar met de gedachte dat je een absolute topwiet hebt gekweekt, waar velen graag een topje van zouden proeven, inclusief mijzelf. Veel plezier dus met oproken 😉
-xxx- Muna
(advertentie)