(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De foto’s van Diego kunnen zo aan de wand, want het zijn hele mooie topjes met een laag trichomen waar je u tegen zegt. Zelfs de bladranden zitten er vol mee en krullen erdoor omhoog. Diego is zelf echter iets minder blij want ze zijn vrij klein gebleven, en sinds bloeiweek zes ook nauwelijks meer gegroeid. Hij roept daarom de hulp in van Lieve Muna, al kan die ook niet heel veel voor hem doen…

De toppen, nou ja topjes van Diego zien er heerlijk uit, en dat is nog zacht uitgedrukt. Als Amerikanen het over dank weed hebben dan stellen ze zich daar zoiets bij voor. De nuchtere Diego denkt echter ook aan zijn voorraad, en is een beetje teleurgesteld over het kleine formaat van deze plakkerige heerlijkheid. Ik hoop dat ik hem kan opvrolijken.

 

Naam
Diego
Onderwerp
Stagnatie topontwikkeling
Bericht
Lieve Muna, ik lees en leer al sinds jullie nog RollingStoned waren op CNNBS. Dit is mijn eerste kweek met een speciaal soortje; Ice Cream Cake uit stekken, gecombineerd met Enemy of the State. Ik werk op cocos en heb een voorgroei gehad van 12 dagen. Inmiddels zit ik in week 8 van de bloei en ik tel vanaf de omschakeling.

Ik zie echter een duidelijk verschil in het formaat van de toppen. Ik heb 3 foto’s meegestuurd; 1 van de Enemy en 2 van de Ice Cream Cakes, waarvan de eerste foto midden in week 6 en de laatste foto op de eerste dag van week 8 genomen is.
Hoe is dit mogelijk? De buds zijn qua formaat exact hetzelfde gebleven. Dit geldt ook voor alle andere Ice Cream Cake stekken maar niet voor de Enemy of the State planten.

Mijn cocos start ik met een pH van 5,6 en een EC van 2.0. Ik gaf groeivoeding tot aan week 3 van de bloei, en startte toen met bloeivoeding. Daarna een pH van 5,8 en EC 2,3 tot in de afbloei.

De voeding die ik gebruik is compleet van Dutchpro, inclusief Explode, Multi Total en Silica, en ik gebruik het volgens schema. Cal/Mag (1ml/L) en Amino Strength geef ik met elke beurt mee.

Temperaturen zijn 17 graden in de nacht en maximaal 28 graden overdag. Er zijn echter ook dagen geweest met 14/15 graden in de nacht. De luchtvochtigheid was ongeveer 80% in de groeiperiode tot 47% in de bloei. Ik geef elke 2 tot 3 dagen water en de kleur van het blad is altijd egaal groen geweest.

Wat ik zelf opmerk aan het blad is dat de EC-waarde aan de hoge kant is geweest. De leds (630 Watt, 3000K LM301H Samsung met red+farred) en UV bars (pas in de afbloeifase) hangen op een afstand van 10 cm. Hoger gaat helaas niet meer omdat de soort toch best lang is geworden (80 cm bijna!).

De buds zijn wel allemaal kneiterhard, en totaal niet fluffy! Wat kan ik hieraan doen om de toppen te laten groeien, of is dit een langdurige soort die nog zal groeien? Of wat ging er mis?

Peace420, Diego

Bijlagen

 

Hoi Diego, ik begrijp dat je misschien een beetje teleurgesteld bent over het formaat van de toppen van je Ice Cream Cake planten, maar wauw wat een trichomen! En die dikke omgekrulde bladranden vol met trichomen liegen er ook niet om! In het Engels noemen ze zulke bladranden resin trails, en het is een gewilde eigenschap voor wietplanten. Het is ook een bekende eigenschap van soorten uit de cookies familie, waar Ice Cream Cake volgens mij ook deel van uitmaakt.

De foto van de Enemy of the State is helaas niet doorgekomen, in plaats daarvan zag ik wel je mooie tatoeage 😉 Ik kan me echter wel indenken dat die soort veel dikkere toppen heeft geproduceerd, want dat is eigenlijk een old school indica die grote opbrengsten aflevert.

Genetisch

Ik heb je verhaal gelezen en hoewel een hoge EC-waarde ertoe kan bijdragen dat toppen heel hard en compact worden, denk ik niet dat dat de oorzaak is van de kleine toppen. De UV lamp heeft er denk ik ook niet aan bijgedragen, al heeft die wel voor een enorme dikke laag trichomen gezorgd bij deze soort. Dus heb ik even zitten denken wat er dan wel aan de hand zou kunnen zijn, en kan eigenlijk maar één ding concluderen: dit heeft simpelweg te maken met de genetica.

Kan het zijn dat je (ook gezien de UV-lampen) om stekken hebt gevraagd die enorm veel trichomen produceren? Of gewoon een heel sterke wietsoort met een sterke geur en smaak? En dat de stekkenboer je daarom vervolgens deze soort heeft aangeraden?
Er zijn namelijk wietsoorten die enorm veel hars produceren, en ook resin trails als dit aanmaken. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar El Fuego van DNA Genetics, of Google gewoon op ‘sugar leaves’. Je kunt dan foto’s vinden zoals die hieronder, van soortgelijke kleine toppen met bladeren met dikke vette resin trails.

Sommige wietsoorten produceren enorme hoeveelheden trichomen maar vrij kleine toppen. Foto: Kenzie and Kyle

Deze eigenschappen zijn er dan bewust in gekweekt en zorgen voor enorm hoge THC-gehaltes. Het zijn ideale wietsoorten om concentraten of hasj mee te maken maar je levert dan wel in op de opbrengst. De smaak en het effect van deze soorten zijn namelijk onovertroffen, en ik denk dat jouw Ice Cream Cake toppen ook niet voor de poes zijn wat dat betreft.

Kortom, ik ga ervan uit dat dit een genetische eigenschap is van deze soort. En het feit dat al jouw Ice Cream Cakes soortgelijke toppen hebben dat sterkt me in mijn mening. Stekken zijn genetisch immers helemaal hetzelfde. Zou het een voedingsfout zijn, of iets anders dan had je waarschijnlijk ook wel enige variatie gezien tussen de planten. Volgende keer dus gewoon weer een andere wietsoort uitproberen, eventueel uit zaadjes, dan heb je ook wat meer variatie. En troost je maar met de gedachte dat je een absolute topwiet hebt gekweekt, waar velen graag een topje van zouden proeven, inclusief mijzelf. Veel plezier dus met oproken 😉

-xxx- Muna

(advertentie)