(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wil je voortaan alleen nog maar eersteklas wiet kweken, neem dan deze tips ter harte. Simpele weetjes waarmee je de kwaliteit en de kwantiteit enorm kan verbeteren! We hebben het al gehad over de genetica, de basisbeginselen van het kweken en de luchtvochtigheid en deze tip gaat over de juiste temperatuur.

Tip #4: Zorg voor een aangename temperatuur

purplekouHier een voorbeeld van een top die paars is gekleurd door een koude nachttemperatuur. Hoewel de top nu misschien wel net zo potent is, kun je er toch beter voor zorgen dat de temperatuur overdag tussen de 22 en 27 graden celcius ligt. Wie met CO2 werkt moet de temperatuur wat hoger hebben, maar zelfs dan is het aan te raden om de temperatuur in de laatste weken voor de oogst niet boven de 27 graden te laten komen.

De meeste cannabissoorten gedijen het beste bij een nachttemperatuur die rond de 16 graden ligt. Naarmate de bloei vordert kun je de komst van de winter simuleren door de nachttemperatuur tot 10 graden te laten zakken. 

Het belang van de juiste temperatuur voor cannabis schuilt zich voornamelijk in dat verkeerde temperatuur en grote verschillen tussen dag en nacht de groei aanzienlijk vertragen. Ook krijgt wortelrot eerder vat op de planten wanneer de temperatuur erg schommelt.

(advertenties)