(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Officieel moet de gulle grijsaard nog aanleggen in Nederland, maar stiekem was Sinterklaas vorige week al op verkenning in godbetert Tilburg. Nou hebben ze in dit Brabantse drugswalhalla echt wel een en ander op hun kerfstok, maar zo bont als de Spaanse hoofdpersoon in dit artikel – waargebeurd, geen fake nieuws – slaat echt alles!

Zie ginds komt de drugsauto

‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan’, pleegt de jongste jeugd te zingen in de hoop beloond te worden met snoepgoed en cadeautjes. De volwassenen zingen tegenwoordig eerder over de drugsboot die uit/binnenvaart en om te varen heb je een schipper nodig, al kan die shit ook allemaal prima met een (vracht)auto en bestuurder.

Waarvan akte in onderstaande gebeurtenis, afgelopen vrijdagavond, en zoals gezegd speelt het zich af in Tilburg.

Behalve 4 kilo wiet zat er ook 18k cash in de zak… [foto: M. Schuppich/Shutterstock]

Drugs zijn de nieuwe snoep

De Sinterklaas die hier de ongelukkige hoofdrol speelt is afkomstig uit Valencia, niet toevallig de stad van de sinaasappelen. Maar voor appelsienen komt zelfs een jonge Spanjaard van 25 jaar zijn hangmat niet meer uit. Nee, drugs zijn het nieuwe snoepgoed!

Maar de THC-Sint had blijkbaar iets te veel geloof gehecht aan de verhalen dat hier in narcostaat Nederland alles maar gewoon kan en je doodleuk met kilo’s wiet over de straat kan huppelen, de Dr. Hub van Doorneweg bijvoorbeeld.

Zak vol (verboden) lekkers

Rond halfzes in de avond liep de goedgelovigeheiligman dus te paraderen met een enorme zak. Maar de inhoud ervan meurde zo verschrikkelijk, dat een originele Tilburger op straat het niet kon verdragen en spontaan de politie belde over een ‘penetrante henneplucht’ uit een verdachte zak.

De dienders spoedden zich uiteraard naar de Dr. Hub van Doorneweg, want zo makkelijk kunnen scoren dat moet je niet laten liggen natuurlijk. Ze waren precies op tijd om de Sint uit zijn auto te trekken voordat ie terug stoomde naar het zonnig thuisland.

En de zak van de Spanjaard? Die bleek inderdaad wiet te bevatten, vier kilo in totaal. Als bonus voor de feestdagen kon de Tilburgse popo ook nog eens bijna 18.000 euro (!) aan cash geld mee terug naar het bureau nemen.

De THC-Sint komt er minder gelukkig vanaf en zit vast op aanklacht van drugshandel…

[openingsfoto:  Alina Reviakina/Shutterstock]
(advertenties)