(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

“Het is weer zover: een loods vol met hennep op de Rafaelweg in Susteren. Voorlopig zijn we nog wel even bezig.” Aldus de Wijkagenten Susteren e.o. op Twitter over de ontmanteling van een wietkwekerij met 1500 planten. En geloof het of niet, dat was op precies dezelfde straat als waar vorige week al een plantage met 1300 wietplanten werd opgerold!

Slechte Halloween-grap

Eerst even een weekje terug in de tijd, naar woensdag 31 oktober ofwel Halloween. Iemand vond het nodig om iemand anders erbij te lappen – een helaas veelvoorkomend tijdverdrijf onder ratten – en zodoende toog de Politie Echt – waar het Midden-Limburgse Susteren onder valt – naar de Rafaëlweg. Dit is wat ze aantroffen:

Ofwel een wietplantage met liefst 1300 planten, bepaald niet voor eigen gebruik dus. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen, de loods is afgesloten van elektriciteit en de 48-jarige man die in het pand aanwezig was mocht mee naar het politiebureau.

Weer prijs op dezelfde straat

Fast forward naar deze donderdag, koud een weekje later dus. En alsof de staatsduivel ermee speelt: naar exact dezelfde Rafaëlweg in Susteren, een dorp met net geen 7.500 inwoners. “Het is weer zover”, verzuchtte de Wijkagenten Susteren maar op Twitter, daarmee blijk gevend van de zinloosheid van hun (bijna dagelijks) werk:

Afijn, wij gaan er verder geen woorden meer aan vuilmaken (op eentje na dan: LEGALISEREN), en laten de woorden en cijfers – 1500 wietplanten dit keer – over de tweede bust over aan die arme, klagende dienders:

(advertenties)