(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tangerine Dream is een sativa dominante kruising tussen twee indica’s en Haze. En dan niet zomaar twee indica’s en een Haze maar de legendarische G13, Afghan en de zeldzame en Neville’s A5 Haze. General Fry Eye kweekte Tangerine Dream in Schotland en misschien doe jij dat binnenkort ook wel – het is namelijk een uitermate lekkere “longfull”.

Barneys Farm Tangerine Dream is een sativa dominante hybride met ongeveer 60% sativa – en 40% indica  genen. De variëteit komt voort uit een kruising tussen een bijzondere G13, Afghan en een lang bewaarde Neville’s A5 Haze. De wietsoort won in 2010 een High Times cannabis cup in de categorie ‘beste allround strain’. Dat belooft wat; snel over dus naar de strain review van onze Schotse generaal.

Barney’s Farm’s Tangerine Dream produceert joekels van toppen.

Supersized

Deze cannabis soort heeft een bloeifase van 9 tot 10 weken nodig; ik oogstte de mijne na 65 dagen bloeien, oftewel 9,5 weken. De plant was perfect afgebloeid en had indrukwekkende dikke cola’s met een uitschieter van wel 40 centimeter en 42 gram. Het waren supersized toppen!

Wees wel gewaarschuwd met deze soort, want je zult de toppen moeten ondersteunen. Het gewicht was bij mij in ieder geval veel te zwaar voor de relatief vrij dunne takken waaraan ze groeien. Wanneer je zo halverwege de bloeifase je dagelijkse bezoekje aan de Tangerine Dream brengt, tovert ze een lach van oor tot oor op je gezicht. Misschien doe je zelfs wel een klein dansje want de bloei van deze dame is erg indrukwekkend.

A nice lungfull…

Tangerine Dream wordt binnen gemiddeld 120 centimeter hoog, en maakt compacte toppen aan met mooie roodbruin gekleurde bloeiharen. Ze smaakt duidelijk naar citrusvruchten en je kunt er zeker de smaak van mandarijnen in herkennen. De smaak van het G13 myrceen terpeen overheerste naar mijn mening echter. Bij het roken produceren pure joints met deze wiet een dikke en zware blauwgrijze rook met een heerlijke smaak. “A nice lungfull”, zeggen we hier in Schotland.

Het medicinale effect na een gezonde sessie met Tangerine Dream is een cerebrale, opbeurende high in je hoofd gecombineerd met een sterk pijnstillend potentieel. De wiet geeft me in eerste instantie energie en een kraakheldere high. Ongeveer een half uur onderweg ontspant ze mijn spieren. Als je vervolgens nog even door blijft roken schiet je zelf wortels, dus hou je afstandsbediening maar binnen handbereik.

Tangerine Dream staat bekend om goed te helpen tegen artritis, chronische pijn, depressie, hoofdpijn en ontstekingen. Barney’s Farm vermeldt geen THC percentages maar als ik zou moeten inschatten dan denk ik dat het rond de 22 procent moet liggen.

Genot om te kweken

Het is verder ook een wietsoort die je bij het kweken veel voldoening geeft. Ik kweekte vier planten in goeie oude aarde en oogstte daar 255 gram wiet van. De dikste planten leverden zo’n 85 gram op, en het is dus zeker ook een goede soort om te overwegen als je op zoek bent naar een goed producerende moederplant.

De dames zagen er geweldig uit brachten me niets dan plezier. Van zaad tot oogst had ik eigenlijk niet veel te doen, behalve haar groei gefascineerd te bewonderen.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: G13, Neville’s A5 Haze
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Effect: sterke cerebrale high
  • Smaak: citrusfruit, Afghaan, penetrant
  • Zadenbedrijf: Barney’s Farm
(advertentie)