(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Duidelijkheid én gerechtigheid voor Jeffrey Kemper – van de rechter mag hij definitief thuis 22 wietplanten kweken voor persoonlijk medisch gebruik • Je hebt slechte en goede cholesterol, en van die laatste soort krijg je meer dankzij… CBD • Wiet niet meer roken maar wel THC willen inhaleren? Dan is vapen (verdampen, vaporizen) echt iets voor jou • Waarom cannabis en met name THC ook bij veel ‘dagelijkse kwaaltjes’ prima helpt • Ziek worden wil niemand, daarom deze 10 preventieve voordelen van wietolie voor je gezondheid!

Na een jarenlange juridische strijd over zijn thuisteelt van wiet, is het uiteindelijke oordeel van de rechter positief voor Jeffrey Kemper uit Katwijk. Jeffrey lijdt aan Asperger, een vorm van autisme. Omdat hij in de apotheek niet de juiste cannabis kon vinden voor zijn aandoening, besloot hij zelf thuis zijn medicijn te gaan kweken.

Uiteraard werd hem dat door de wetshandhavende autoriteiten niet in dank afgenomen. Zijn kweektent is herhaaldelijk opgerold door de politie. Maar deze week kwam dan, na ettelijke rechtszaken, de verlossing voor de Katwijker: de rechtbank staat toe dat hij thuis 22 wietplantjes voor persoonlijke, medicinale consumptie kweekt. Klik HIER om Jeffrey’s dolblije reactie te zien!

HDL-cholesterol staat voor Hoge Dichtheid Lipoproteïne cholesterol. HDL neemt cholesterol uit het bloed weg en vervoert het naar de lever, waar het wordt afgebroken. Door het afvoeren van cholesterol beschermt HDL het lichaam tegen hart- en vaatziekten. Daarom wordt HDL-cholesterol ook wel ‘goede cholesterol’ genoemd.

Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat CBD-olie het gehalte aan HDL-cholesterol verhoogt. Dit beschermt zoals gezegd tegen cardiovasculaire aandoeningen. Dat doet zijn beruchte broertje LDL – slechte Low Density Lipoproteïnen cholesterol  – bepaald niet, je gezondheid verbeteren.

De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van het Center for Applied Health Sciences in de Amerikaanse staat Ohio en de Lindenwood University in Missouri. Lees HIER verder

Vapen is een geweldige manier om cannabis te roken, zonder technisch gezien werkelijk te roken. Je kunt het zien als een klein oventje waarin geen actieve verbranding plaatsvindt, maar de actieve stoffen verdampen. Vaporizers verbranden immers geen wiet, maar verhitten deze.

Hierdoor komen cannabinoïden vrij en wordt damp geproduceerd die je vervolgens inademt. Aangezien de cannabis niet wordt verbrand, adem je geen rook in. Dit betekent dat je de hardheid van wietrook vermijdt, evenals de teer en as die ontstaan bij het verbranden van cannabis. Over voordelen en eventuele nadelen van cannabis vapen, lees je HIER verder op ons medicinale cannabiszusje Mediwietsite.

Uit onderzoek van de Consumer Healthcare Products Association (CHPA) bleek dat 81% van de Amerikanen  vrij verkrijgbare (zonder doktersrecept) medicijnen gebruikte als eerste reactie op kleine kwalen. Volgens de CHPA gelooft meer dan 90% van de artsen dat deze medicijnen veilig en effectief zijn. Hebben ze gelijk? Veel vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals ibuprofen, kunnen immers negatieve effecten hebben op maag en nieren.

Gedeeltelijk vanwege deze risico’s ruilen steeds meer Amerikanen, maar ook Nederlanders hun Over The Counter ofwel OTC-medicijnen in voor cannabis, om zo de pijnlijke waan van de dag te kunnen doorstaan.

Cannabis en cannabinoïden, zoals THC en CBD, worden inmiddels volop gebruikt om verschillende aandoeningen zoals multiple sclerose, depressie en (ernstige) angsten aan te pakken. Maar mediwiet kan dus ook prima van pas komen bij allerlei ‘dagelijkse kwaaltjes’ zoals menstruatiepijn, kiespijn en spierpijn! Lees HIER verder

Het is welbekend dat cannabis een keur aan ziekten, veilig en effectief kan behandelen. Steeds vaker blijkt dat regelmatig gebruik van wietolie ook preventief werkt tegen bepaalde aandoeningen. Vooral in regelmatige doses kan het middel veelvoorkomende gezondheidsproblemen helpen vermijden. Veel van de preventieve effecten van cannabis, uiten zich al bij het gebruik van lage doseringen.

Goed, om welke tien min of meer gratis mee te pikken gezondheidsvoordeeltjes praten we hier? Aan bod komen achtereenvolgens:

  1. Wietolie beschermt je hersenen
  2. Cannabis verkleint kans op kanker
  3. Wietolie remt leeftijds-gerelateerde aandoeningen
  4. Behoud sterke botten dankzij wietolie
  5. Ondersteunt spijsvertering
  6. UV-bescherming
  7. Voorkomt stress-gerelateerde schade
  8. Wiet vermindert ontstekingen
  9. Voorkomt hart- en vaatziekten
  10. Wietolie verlaagt mogelijk kans op beroerte

Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Art Father/Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)