(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er zijn zoveel nieuwe Europese en Amerikaanse wietsoorten, dat je een klassieker als Super Skunk gemakkelijk over het hoofd ziet. Doe dat niet mensen, want dan loop je een uitstekende buitenwietsoort mis die goed in ons klimaat groeit en bloeit, en lekker veel wiet kan opleveren die nagenoeg altijd in de smaak valt.

Een goeie oude Super Skunk doet absoluut niet onder voor een moderne Amerikaanse wietsoort. Zeker niet als je van plan bent om die buiten onder de zon te kweken. In dat geval doet Super Skunk het waarschijnlijk zelfs veel beter, want die is perfect geschikt voor ons klimaat. Deze coffeeshopklassieker heeft namelijk maar een korte bloeitijd nodig, en levert lekker veel wiet op met een ‘stinkende’ reputatie.

Super Skunk

Super Skunk dankt haar geuzennaam natuurlijk aan haar indringende wietgeur. Een welriekend aroma dat natuurlijk alleen maar betekent dat Super Skunk een wietsoort is met veel trichomen en smakelijke terpenen. Genetisch gezien is het Hollandse kassucces voor zo’n 80% indica, wat in grote mate bijdraagt aan haar kweekgemak en korte bloeitijd. De enorme toppen aan het einde van haar levenscyclus vragen echter wel om wat extra alertheid voor toprot.

Planten hebben een robuuste structuur, dikke stammen en takken en korte internodes. Ze zijn daardoor goed te trainen en vormen praktische korte bossige struiken. Vergis je echter niet in het formaat dat een Super Skunk plant buiten in de volle grond kan aannemen wanneer je deze rond ijsheiligen buiten zet. En wanneer de bloeifase dan eenmaal aanbreekt, kun je al 45 tot 50 dagen daarna behoorlijk veel wiet oogsten.

Echte stinkwiet

We mogen toch aannemen dat de meeste CNNBS lezers wel bekend zijn met de indringende geur van Skunk wietsoorten. Zo niet dan volgt hier een korte beschrijving van de reden waarom Skunk Skunk heet: de wiet ruikt onmiskenbaar sterk! In tegenstelling tot de meeste Skunk soorten heeft Super Skunk van Sensi Seeds’ White Label echter een zoete, bijna tropische geur. Een indringend en scherp en zoet aroma met een aardse basistoon, die op haar hoogtepunt onmiskenbaar als Skunk zal worden herkend.

Qua effect geeft Super Skunk een krachtige ontspanning in het lichaam, zoals je dat van een indica mag verwachten. Super Skunk is een goed slaapmiddel maar geeft je tegelijkertijd een plezierig gevoel van joligheid. Vanuit de jaren ’90 geëvolueerd en aangekomen in 2021 blijft Super Skunk een overheerlijke topper.

  • Soort: indica dominante hybride (80% indica, 20% sativa)
  • Genotype: Skunk #1, Afghaan
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 45 – 50 dagen
  • Smaak/geur: Skunk, indringend, aards, zoet
  • Effect: goed tegen stress, ontspannend, pijnstillend, plezierig, slaperig, vrolijk
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds White Label
(advertentie)