(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Auto Blancaneu

In onze grote autoflower buitenkweektest van vorig jaar, kwam Auto Blancaneu samen met Auto Camelberry als winnaar uit de bus. Het is een grote sativa dominante autoflower en het nageslacht van de klassiekers Purple Haze en White Widow. Gek genoeg worden haar toppen alleen wel pimpelpaars, ondanks haar naam, die letterlijk ‘Sneeuwwitje’ betekent.

De redenen waarom Auto Blancaneu naast Auto Camelberry onze autoflower buitenkweektest won? Nou, omdat deze autoflower door haar duidelijke sativa invloed een interessant formaat kan bereiken, en daarmee een mooie oogst kan afleveren. Maar natuurlijk ook de heerlijke hazy smaak en glanzende paarse kleur die ze van de klassieke Purple Haze kreeg. En de dikke laag witte trichomen van White Widow, waaraan ze haar naam te danken heeft.

Autoflower kweektest

Auto Blancaneu was met voorsprong de meest verrassende van de vijf geteste autoflowers. Gezien haar naam (die wij destijds wél wisten maar onze 50 testkwekers nog niet), hadden we nooit verwacht dat haar toppen uiteindelijk zo donkerpaars zouden worden! Helemaal omdat de bladeren daarbij de gehele kweek knalgroen bleven. Het omgekeerde komt namelijk veel vaker voor: een plant met paarse bladeren en ‘gewone’ groene toppen.

Maar Sneeuwwitje verraste niet met haar kleur en opbrengst alleen. Ook ná het drogen had ze nog een smakelijke verrassing in petto, namelijk de heerlijke zoete en kruidige smaak die ze van de legendarische Purple Haze erfde. Auto Blancaneu smaakt dan ook duidelijk als een Haze wietsoort, maar heeft als buiten gekweekte autoflower een wat milder effect dan een commerciële Haze-soort als Amnesia bijvoorbeeld. Je wordt er wel blij van, en wellicht een beetje euforisch.

Purple Haze x White Widow

Over de hoeveelheid trichomen hoef je echter niet  te klagen, want daar zit Auto Blancaneu vol mee! Die heeft ze namelijk eerlijk gekregen van haar beide ouders: White Widow en Purple Haze. En natuurlijk helemaal als je haar binnen kweekt onder kunstlicht, zoals Dokter Groen momenteel aan het doen is.

Een Auto Blancaneu kweekronde duurt 12 tot 14 weken van zaadje tot aan de oogst. Op een mooie zonnige plek en met een luchtig medium kan ze zo’n anderhalve meter hoog worden. Maar op een schaduwplek in een pot met aarde haalt ze ook nog een mooie hoogte van zo’n 80 centimeter.

  • Soort: sativa dominante autoflower
  • Genotype: Purple Haze, White Widow, ruderalis
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 12 tot 14 weken van zaad tot oogst
  • Geur/smaak: Haze, kruidig, zoet
  • Effect: opgewekt, blij, sociaal
  • Zadenbedrijf: CNNBS (in samenwerking met Seed Stockers)
(advertentie)