(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
HS HvyWeight

Vaste CNNBS lezers kennen HS HvyWeight misschien al, want daar hebben ze een kleine twee weken een héérlijk kweekverslag over kunnen lezen. In een bescheiden space bucket (een regenton om in te kweken) leverde de plant een oogst dik boven de gram per Watt, aldus Mr. Green. En dat is ook precies waar HS HvyWeight voor gemaakt is: dikke opbrengsten!

Het heeft Hy Seeds liefst zeven jaar gekost om HS HvyWeight te veredelen. Een behoorlijke investering dus, maar wel een die letterlijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Want hou je vast: HvyWeight is volgens de makers zelf in staat om tot wel 700 gram per vierkante meter op te brengen. Droog!
Maar wat lever je daarvoor in? Smaak? Effect? Lees verder en je komt erachter..

Gewicht, geur én smaak

Het ligt inderdaad voor de hand om te denken dat je in het geval van een wietsoort die zoveel oplevert, ergens anders wel zal moeten inleveren. In het geval van cannabis hoef je daar echter niet bang voor te zijn. Het grootste deel van het gewicht van een top komt namelijk van de trichomen. En laten daar nou ook alle werkzame stoffen en aroma’s in zitten.

Ook HS HvyWeight zit dan ook boordevol met trichomen, en THC-percentages tot 25 procent zijn mogelijk, zo lezen we op Hy Seeds website. Helaas alleen, maar misschien wel begrijpelijk is het genotype van deze monsterplant strikt geheim, en daar kunnen we je dan ook weinig over vertellen. Gelukkig wel over de structuur, het groeipatroon en de smaak en het effect ervan, dus lees nog even door…

HvyWeight kweken

Zaden van de HvyWeight brengen compacte wietplanten op, die liever in de breedte lijken te groeien dan de hoogte. Deze brede vorm maakt de zaden heel geschikt om binnen te kweken, waar de hoogte beperkt is, en iedere foton telt. Het is maar goed dat de wietsoort ook schimmelbestendig is want met zoveel dikke toppen naast elkaar, is toprot een serieus gevaar.

Na een bloeifase van ongeveer acht weken, kun je genieten van potente wiet met een lekkere fris zure en diesel-achtige smaak. Aroma’s die ook genoemd worden zijn koffie, mokka, diesel en citrus. Niet te versmaden smaken voor een cannabisliefhebber. Het effect slaat behoorlijk hard in, dus je bent gewaarschuwd. Hoewel de wietsoort een hybride is, moet je qua werking rekening houden met een zwaar indica-effect. HS HvyWeight is dan ook een goede pijnstiller en bezorgt je een lekkere lichamelijke ontspanning. Maar mentaal wordt je wellicht euforisch, want ook dat effect kan aan deze opbrenger worden toegekend, aldus Hy Seeds.

  • Soort: hybride wietsoort (50% sativa / 50% indica)
  • Genotype: geheim
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 weken
  • Smaak/geur: zoetzuur, koffie, mokka, diesel en citrus
  • Effect: zwaar effect, hoog in THC, lichamelijk ontspannen, mentaal euforisch
  • Zadenbedrijf: Hy Seeds (je krijgt 2 gratis wietzaden bij een bestelling vanaf €10,- met de code ‘CNNBS’)
(advertentie)