(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met zo’n naam zou je wellicht een psychedelische wietsoort uit het regenwoud rond de Amazone verwachten, maar niets is minder waar. Ayahuasca Purple is een wietsoort op basis van zaden die Barney’s Farm jaren geleden kado kreeg vanuit de Vietnamese Rode Rivierdelta. Een prachtige paarse wietsoort met verrassende eigenschappen!

Het ligt zeker niet voor de hand, gezien de Vietnamese afkomst maar Ayahuasca Purple is een nagenoeg pure indica. De veredelaars van Barney’s Farm maakten de paarse wietsoort door de zaden die ze kregen vanuit de Rode Rivierdelta, te kruisen met de originele Master Kush.

Ayahuasca Purple

Het resultaat van deze ongewone kruising en het veredelprogramma dat volgde, is Ayahuasca Purple. Een wietsoort die in staat is grote oogsten af te leveren. Een donkergroene wietplant met brede bladvingers, korte internodes en een sterke structuur. In de bloeifase produceert ze dikke, ronde en compacte toppen die in de laatste twee bloeiweken een prachtige paarse en robijnrode kleur aannemen.

Ayahuasca Purple verrast niet alleen met haar onwaarschijnlijke afkomst maar zeker ook, en vooral met haar opbrengst. Oogsten tot 650 gram per vierkante meter zijn volgens Barney’s mogelijk, en Ayahuasca Purple doet dat dan in zo’n 9 tot 10 weken. Aan het einde van de bloeifase hebben de toppen dikwijls wat extra ondersteuning nodig, waarschuwt Barney’s op hun website.

Groene LSD en paarse Ayahuasca Purple toppen.

Tropische traktatie

Een fleurige paarse kleur is mooi om te zien, maar de smaakpapillen worden ook verwend. Die willen per slot van rekening ook wat, en worden in dit geval getrakteerd op een zoete smaak van hazelnoot en tropische aroma’s van papaya en mango. Het effect na al dat lekkers is een ontspannende bevrediging waarvan je blij en gezellig wordt en wellicht een beetje euforisch. Een hoge dosis maakt slaperig, zoals je dat van een indica gewend bent.

  • Soort: indica
  • Genotype: Red River Delta, Master Kush
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 55 tot 65 dagen
  • Geur/smaak: lavendel, mango, nootachtig, tropisch, zoetzuur
  • Effect: blij, ontspannen, euforisch, slaperig
  • Zadenbedrijf: Barney’s Farm
(advertentie)