(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het was afgelopen week slecht toeven voor wietondernemers in Sittard. Het leek wel een wedstrijdje kiloknallen daar in Limburg, maar dan wel met de verkeerde winnaar: Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek. En waar het in het eerste geval nog om ‘slechts’ 40 kilo verloren wiet gaat, daar tellen we bij de tweede pechvogel liefst het tienvoudige!

Shit in Sittard – deel 1

April 2021 zal niet de geschiedenis in gaan als de allerbeste maand voor wiettelers en handelaren in Sittard, een Limburgse stad met zo’n 38.000 inwoners. De Facebookpagina van het korps Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek begint deze zaterdag met de post ‘Aantreffen hennepdrogerij‘.

Citaat: ‘Naar aanleiding van een melding bij de wijkagent over mogelijke hennepteelt op het industrieterrein in Limbrichterveld (Sittard) stelden wij, samen met de BOA’s van team ondermijning van de gemeente Sittard-Geleen, een onderzoek in. We troffen gisteren in een bedrijfspand gelegen aan de Handelsstraat in Sittard een hennepdrogerij aan.’

En niet zomaar een droogrekje vol fluffy topjes, maar veertig kilo schoon aan de haak! Nu in handen van de politie dus, al zit het er dik in dat al het onderstaande moois inmiddels bruut en volkomen zinloos vernietigd is:

Shit in Sittard – deel 2

De nog niet gepakte eigenaar van bovenstaande partij wiet mag terecht klagen over zoveel pech, het kan natuurlijk altijd nog erger. Zelfs in Sittard en zelfs in dezelfde maand (en op dezelfde zaterdag op Facebook gedropt) met precies hetzelfde politiekorps als daarnet: Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek.

Onder de iets sensationelere kop dan eerder op de zaterdag, namelijk ‘Aantreffen honderden kilo’s drugs’ leren we over een woning aan de Mathias Kempstraat in de Sittardse woonwijk De Baandert. Na klachten uit de buurt (wij noemen het liever verraad) trof de politie op de zolder van het huis zakken aan met ‘in totaal bijna 400 kilo gedroogde hennep’.

Sodeju, dat is een hoop wiet! Nu ze er toch waren pikte de politie – voor de gelegenheid verenigd met de districtsrecherche Zuid-West Limburg in het zogeheten flexteam – ook maar een ‘fors geldbedrag’ in.

Maar ho! Wacht eens even, dit adres in Sittard komt ons bekend voor van het nieuwsbericht ‘In Sittard vliegen de kilo’s wiet letterlijk uit het raam!‘ van afgelopen vrijdag. En inderdaad; nu snappen we waarom die kilo’s wiet door de lucht vlogen… het is geen doen man om 400 kilo in zakken van 1 kilo of zo via de trappen af te voeren!

(advertenties)