(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zie jij ze wel eens vliegen? Wiettoppen bedoelen we, hè. Zeer heel erg waarschijnlijk niet en daarom was het dus ook een bijzonder tafereel deze maandag in Sittard. Daar konden buurtbewoners bij een politie-actie letterlijk de kilo’s wiet door de lucht zien vliegen, zo meldt de regionale nieuwszender 1Limburg.

Zwaarbewapende politieagenten

April doet wat ie wil en dus vlogen er maandag 19 april vreemde zaken door het Limburgse luchtruim, althans door de lucht in de Sittardse wijk de Baandert. De politie had deze dag extra zijn best gedaan om het levensgevaarlijke, ondermijnende, kortom verschrikkelijke gevaar van wiet(plantjes) aan de normale en liefst doodsbange burger duidelijk te maken.

Zo werd voor het ontmantelen van dit cannabis-adresje bijvoorbeeld de straat afgezet en bewaakt door zwaarbewapende agenten. Nee echt, dat verzinnen we niet. Uiteindelijk zijn er dan ook twee Grieken gearresteerd die ter plaatse bekend staan als de huurders a.k.a. bewoners van de woning aan de Mathias Kempstraat.

Vliegende kiep wiet

Maar dit vertoon van wapengekletter door de wietpolitie is nog maar de helft van dit vreemde verhaal. We citeren de Limburgse zender 1Limburg maar even in deze over deze:

‘De actie duurde de hele werkdag. Het grootste spektakel voor de toegestroomde buurtgenoten volgde later in de middag, toen agenten besloten zakken vol hennep door een raam naar beneden te gooien. Dat tafereel duurde minstens twintig minuten en de kilo’s vlogen de buurt haast letterlijk om de oren. De politie kan vooralsnog niet zeggen hoeveel hennep er precies is gevonden’

Nee, als je zomaar achteloos alles uit het raam flikkert is het lastig tellen inderdaad… Soit. De beelden waar iedereen op wacht dan maar tot slot!

[openingsfoto: Pavlovska Yevheniia/Shutterstock]
(advertenties)