(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ach wat kan de liefde toch mooi zijn. Zelfs als een van de twee achter tralies zit of misschien wel juist dan. Neem gangsterliefje Elisabete Sousa, een Portugese die in Groot-Brittannië woont (nog wel) en aan de universiteit studeert. Zij wil haar gevangen vriend verrassen met een telefoon en wat broodnodige cannabis, maar dat liep niet helemaal lekker…

BH-smokkel

‘Jail dope bust’, kopt sensatiekrant The Sun al gretig over de zaak. En het heeft ook beslist romantische kanten, al is het maar omdat ondeugende Elisabete de smokkelwaar in haar beha verstopte toen ze vanuit Londen op bezoek ging bij haar criminele lover in Hare Majesteits Gevangenis Wandsworth.

En wat heb je nou het hardste nodig als je in de bak zit? Juist: contact met familie en vrienden (enter de telefoon en sim-kaart) en cannabis om de ellende wat draaglijker te maken (enter de wiet of hasj).

Camera’s kijken mee

Waar de Britse pers blijkbaar ook van smult is het feit dat de 24-jarige Portugese studeert aan de universiteit. Wellicht maken ze dat in de UK niet vaak mee, voor ons is het alleen een teken dat cannabis bekend en geliefd is in alle kringen van de maatschappij. Hoe dan ook, gewapend met cannabis en telefoon toog Elisabete naar haar boyfriend.

Tussen haar borsten smokkelde de studente cannabis en een complete telefoonset…

De wiet of hasj viste de jongedame tussen haar borsten vandaan – helaas vermeldt de politie niet om welke soort cannabis het gaat in dit geval – en gaf het in de bezoekruimte aan haar lover, die het spul in zijn mouw verstopte. Helaas voor het verliefde koppeltje bleek een cipier vrolijk mee te kijken via de bewakingscamera’s!

Telefoon met toebehoren

Het feest duurde dus niet lang, want de gevangene werd naar een verhoorkamer gebracht waar de 15,3 gram cannabis al snel als de bekende aap uit de mouw kwam. Zijn aan de universiteit studerende vriendin werd uiteraard ook bepoteld door de bewakers en er bleek zowaar nog meer tussen de boobs verstopt: een mobiele telefoon, een sim-kaart en een oplader.

Nou kunnen ze daar ook in Engeland niet om lachen, dus deze week stond Elisabete Sousa voor de rechter van Kingston crown court.

‘Foutje’

Hoewel de Portugese weigerde om toentertijd in de gevangenis ook maar één woord te zeggen tegen de autoriteiten, bekende ze voor de rechtbank wel dat ze ‘verboden artikelen in de gevangenis had gebracht’. Volgens haar advocaat was het allemaal het idee geweest van haar foute vriendje met wie ze nooit iets had moeten beginnen en desondanks had ze hem alleen willen helpen en: ‘Her mistake is going along with it.’

Maar vergissing of niet, onze verliefde studente kreeg van de edelachtbare van dienst een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 weken opgelegd, ze moet 345 euro boete betalen (kosten noemen ze dat eufemistisch in de UK) en ze mag om haar zonde te overdenken ook nog 100 uurtjes onbetaald gaan schoffelen of bejaardenbibsen wassen…

[openingsbeeld: Aleynikov Pavel/Shutterstock]
(advertentie)