(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl er op internationaal diplomatiek niveau nog volop wordt gesteggeld over een nauwere samenwerking tussen de Europese Unie en Oekraïne, is de cannabispraktijk al een stuk verder. In een Limburgse wietschuur werden vrijdag namelijk tien knippers uit het verscheurde Oostblokland aangetroffen.

‘Wietschuur van Europa’

De twee zuidelijke provincies Brabant en Limburg mogen zich al enige tijd tooien met de geuzennaam ‘wietschuur van Europa’, met dank aan onze ijverige hennep taskforce. Of dat al dan niet terecht is – zo zou je Spanje met hetzelfde gemak de wietschuur van Europa kunnen noemen tegenwoordig, of anders Albanië waar ze ook in ieder dorp flinke wietvelden erop nahouden – laten we in het midden. Maar feit is dat er wel degelijk Europees wordt gedacht door de grotere jongens in het speelveld.

Dat maakt een politie-actie afgelopen vrijdag in het Limburgse dorp Horst wel genoegzaam duidelijk.

Knipelftal uit Oost-Europa

Wiet knippen in plaats van aardbeien plukken, de oost-Europeanen gaan er toch mooi op vooruit in Nederland… 

Op die ochtend maakte de Limburgse blauwhemden namelijk een einde aan wat je zonder overdrijven een grote wiethandel kan noemen. In een loods aan de Kranestraat bleek een uiterst Europees gezelschap hard bezig met de schaartjes: liefst elf wietknippers werden in de kladden gegrepen en tien ervan kwamen uit… Oekraïne. Daar hebben we dus geen associatieverdrag meer voor nodig om die arme mensen te helpen!

De elfde oogst-Europeaan bleek uit buurland Polen afkomstig.

Kilo’s wiet(planten)

Naast het elftal knippers werden er vier inwoners uit Geert Wilders’ hometown Venlo gearresteerd. Twee ervan waren de dienstdoende managers in de kniploods, twee andere werden tijdens een huiszoeking in de Maasstad  in de boeien geslagen.

En dat de inzet van een elftal Oost-Europese knippers nodig is, blijkt wel uit de cijfers. Zo werd er in de loods in Horst ‘175 kilo hennep en 38 kilo henneptoppen’ aangetroffen, of in gewone mensentaal: 175 kilo planten met de wiet er nog aan en 38 kilo geoogste wiettoppen.

Knipperij leeggeruimd

De lokale nieuwssite ‘Hallo Horst aan de Maas’ weet verder te melden dat er ‘veel materiaal aanwezig was om zo’n knipperij (mooi woord, red.) in te richten’. En dan moet je dus denken aan koolstoffilters, watertanks, elektronica en droognetten. Van de knip-Oekraïners bleken er twee trouwens al eerder voor precies hetzelfde vergrijp gepakt te zijn, dus het is niet eens een incident.

Oh ja, behalve genoemde spullen en de wiet zijn de organisatoren van het hele oogstfeest ook nog twee Mercedessen kwijtgeraakt…

[foto’s: Roxana Gonzalez/Shutterstock]

 

(advertenties)