(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De oogst uit Dokter Groen’s compacte kweekkast was helaas niet zo veel als het had kunnen zijn, doordat twee van zijn vier planten hermafrodiet bleken te zijn. Dat zal hem natuurlijk geen tweede keer gebeuren en daarom heeft hij voor de komende kweekronde stekken gemaakt. 

Hallo cannabisten, lieve lezers

Toen ik erachter kwam dat mijn halve oogst verpest was door de twee hermafrodiete planten in mijn RollingStoned G-Kit, was dat natuurlijk een flinke tegenvaller. Gelukkig kweek ik voornamelijk voor de lol, maar evengoed hoop je natuurlijk altijd op een mooie opbrengst. Ik heb er daarom deze keer voor gekozen om stekken te gebruiken van een bewezen vrouwelijke plant.

20150824_115944

Een van de stekken die volgende week naar de RollingStoned G-Kit zullen verhuizen…

Aan het begin van de zomer heb ik daarom een paar buitenplanten gezet uit regulier zaad. Van deze planten heb ik toen wat teststekjes genomen die ik meteen op 12/12 heb gezet. Zo kwam ik erachter dat een van de planten een man was en de andere twee planten vrouwelijk waren. De man is uiteraard geruimd zoals dat heet, en de dames mochten vrolijk verder groeien. Twee vrouwelijke stekken hebben het overleefd en staan nu gezellig op mijn tuintafel.

Van de vrouwelijke planten heb ik twee weken geleden nog eens zeven stekjes genomen waarvan ik de overlevers in de RollingStoned G-Kit zal zetten. De stekken zijn afkomstig van twee wietsoorten. Een Rock Star Kush van Med-Man Brand uit regulier zaad, en een gefeminiseerde Silver Star Haze van The Bulldog Seeds. Vier van de zeven stekken zien er goed uit en zullen zeker overleven maar het is afwachten wat de drie anderen gaan doen. In ieder geval weet ik nu zeker dat ik in ieder geval vier 100% vrouwelijke plantjes heb voor mijn volgende ronde in de RollingStoned G-Kit. Volgende week zal ik ze verpotten en gaan ze in de kast, tot dan.

Dokter Groen

(advertenties)