(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na twee weken van afrijpen en wachten op het meest ideale oogstmoment was de tijd dan eindelijk rijp voor Dokter Groen om met zijn planten uit de kast te komen. De grootste toppen kwamen zoals verwacht van de CBD Kush, maar de Compassion zorgde voor de grootste verrassing. 

Hallo cannabisvrienden. Ik heb de oogst van mijn planten met twee weken uitgesteld maar vandaag moest het er dan toch maar eens van komen. De toppen van mijn CBD Kush planten waren er volgens mij helemaal aan toe om geoogst te worden, de bloemen waren mooi opgezwollen en begonnen hier en daar al de nodige mannelijke stampers met stuifmeel te produceren. Hieronder zie je twee van die stampertjes op een van de CBD Kush toppen.

20150720_111723

Deze stampers moet je niet verwarren met hermafrodiete planten, het is een natuurlijk overlevingsmechanisme die bij alle wietplanten voor komt. Als je ze maar lang genoeg laat staan gaan wietplanten in een laatste poging om zichzelf voort te planten een paar mannelijke stampers aanmaken. Deze zien eruit als kleine mini-banaanjes en worden ook wel zo genoemd.

De takken van beide CBD Kush planten buigen onder het gewicht van de toppen

20150720_112429

Ik heb ervoor gekozen om de planten niet helemaal schoon te knippen, maar slechts te ontdoen van de grote schutbladeren. De rest van de blaadjes knip ik pas na het drogen van de toppen af. Door ze tijdens het drogen aan de plant te laten zorgen ze ervoor dat de wiet lekker langzaam droogt, wat uiteindelijk aan de kwaliteit ervan bijdraagt. Het knippen kan hierdoor wat lastiger worden, maar hoeft niet. Als je er wat handigheid in krijgt, kun je de uitgedroogde blaadjes vrij gemakkelijk van de toppen afbreken na het drogen.

20150720_112347

Een voor een heb ik de planten uit de kast genomen en met de hand kaalgeplukt. De CBD Kush planten stonden vooraan en daarvan ging de oogst vrij gemakkelijk. Na het plukken heb ik ze ondersteboven terug in de kast gehangen om te laten drogen. De Compassion planten had ik al een beetje opgegeven, aangezien deze toppen niet goed wilden groeien. Ze bleven maar luchtig en wilden niet goed hard worden. Ik dacht aanvankelijk dat dat een reactie op het LED kweeklicht was maar ben er nu achter waar dat werkelijk aan heeft gelegen. Tenminste een van de twee Compassions was een hermafrodiet!

20150720_113713

Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik het niet eerder gezien had, maar ook bij het oogsten waren de mannelijke bloemen nauwelijks op te merken. En aangezien ze steeds achteraan stonden heb ik de zaden ook niet eerder opgemerkt maar de Compassions zitten er vol mee! Helaas zijn deze zaden nutteloos aangezien er een heel grote kans is dat er alleen nog maar meer herma’s uit voortkomen. En aangezien de toppen ook niet erg dik zijn heb ik besloten om ook niet veel moeite te doen bij het knippen. Ik heb ze zo ondersteboven terug in de kast gehangen en zal ze verwerken tot CBD ice hasj of hasjolie. Hoe het in godsnaam mogelijk is geweest dat de Kush planten niet door de Compassions bevrucht zijn geraakt is me een raadsel maar het is echt niet gebeurd, anders zou de Kush ook geen banaantjes hebben aangemaakt.

20150720_115808

Over een dag of tien zal ik de oogst van de CBD Kush schoon knippen en wegen en vermenigvuldigen met twee zodat ik ongeveer weet hoeveel wiet ik gehad zou hebben als er 4 van deze planten hadden gestaan. Verder ga ik voor de komende kweekronde eens met wat stekken aan de gang. Ik heb een drietal mooie buitenplanten staan waarvan ik volgende week stekken zal nemen. Na de vakantieperiode gaan deze dan in de RollingStoned G-Kit zodat ik bij de volgende ronde maar 1 en hetzelfde fenotype zal kweken.

Dokter Groen

(advertenties)