(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zat je met spanning op de LED-oogst van Dokter Groen te wachten, steek er dan nog maar eentje op. Erg lang zal het niet meer duren maar omdat de toppen deze week nog lekker doorgroeiden is de oogst nog wel even uitgesteld. Nog even geduld dus aub…

Wellicht heb ik jullie vorige week blij gemaakt met een dode mus want ik heb de oogst van mijn CBD Kush en Compassion planten toch nog even on hold gezet. Niet omdat ik geen zin had om te oogsten, integendeel! Ik kan niet wachten om de LED-wiet uit mijn RollingStoned G-Kit te roken, de toppen zien er ontzettend smakelijk uit. Nee, ik heb de oogst uitgesteld omdat de buds weer verder zijn gaan groeien en daar wil ik natuurlijk geen einde aan maken, kijk hieronder maar hoeveel een van mijn toppen in een week gegroeid is.

Twee foto’s van een top uit Dr. Groens kweekkastje, de linker foto is van een week geleden.

Het bewijst maar weer eens dat je bij het kweken van wiet over een gezonde hoeveelheid geduld moet beschikken, net wanneer je denkt dat het tijd wordt om te oogsten verrast je wietplant je met nieuwe topontwikkeling. Ik ben er niet ongelukkig mee hoor, de toppen zullen er alleen maar lekkerder en groter van worden.

De trichomen zijn wel bijna allemaal troebel wit, maar aangezien ik nog geen amberkleurige trichomen heb kunnen spotten is dit nog een reden om de oogst nog even uit te stellen. Op de rechterfoto van een van de CBD Kush toppen hierboven zie je dat de trichomen op deze soort goed vertegenwoordigd zijn. Het is moeilijk om ze scherp op de foto te krijgen zonder statief.

Met voeden ben ik inmiddels al twee weken geleden gestopt maar de planten hebben volgens mij nog genoeg voeding in de grote 12-literpotten om deze kweek tot een goed einde te brengen. Ik zie nog steeds mooie groene bladeren dus ik ga gewoon door met het geven van schoon en afgezuurd drinkwater zonder voeding. Wel merk ik dat sommige blaadjes in de toppen van een van de CBD Kush planten beginnen te verdorren, wat er toch wel op wijst dat het einde in zicht is. Maar ik waag me toch maar niet meer aan het noemen van een oogstmoment, laten we gewoon afwachten wat de planten zelf beslissen.

20150706_092059

Wat ik wel heb gedaan om de toppen mooi te laten afrijpen is het uitschakelen van de groeileds op mijn lamp. Hierdoor staan de planten nu in een knalrood licht zoals je hierboven kunt zien. Het rode licht bootst jet najaarslicht aan het einde van de zomer na, wat de ontwikkeling van de trichomen zal stimuleren.

20150706_091506

De Compassion is duidelijk een andere plant als de CBD Kush zoals je hierboven kunt zien. De Compassion toppen zijn veel langer gerekt en een stuk minder compact dan die van de CBD Kush. Maar omdat ook deze plant weer wat nieuwe witte bloeiharen laat zien mogen ook deze planten nog even blijven leven. Ik heb gisteren toevallig weer eens een Compassion topje geproefd en dat was heerlijk! Een lekkere activerende high door de CBD die in een 1 op 1 verhouding met THC in deze wiet voor komt. Het knippen van deze wiet zal wel wat meer tijd in beslag nemen als het knippen van de compacte CBD Kush toppen maar is dat zeker en vast waard. Hieronder nog wat foto’s van vanmorgen, geniet ervan. Tot volgende week.

Dokter Groen

20150706_104937

Een van de CBD Kush toppen, toch niet slecht voor een 144 Watt LED lampje!

20150706_092053

De vier planten van Dokter Groen in het rode nazomer-licht van de 144 Watt LED kweeklamp

(advertenties)