(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de woonkamer van Dokter Groen staat een discrete kleine kweekkast met daarin vier CBD wietplanten onder een energiezuinige LED kweeklamp. Nu de planten bijna klaar zijn is het aftellen voor onze groene dokter begonnen, kijken hoe de dames erbij staan.

Hallo cannabisliefhebbers, het is weer maandag en dus is het tijd voor mijn wekelijkse LED kweekverslag. Buiten is het lekker weer en als ik de weersvoorspelling mag geloven is er een heuse hittegolf op komst. Gelukkig hebben de dames in mijn kweekkastje daar helemaal geen last van. Hoe warm het buiten ook is, in mijn kweekkast blijft de temperatuur netjes onder de 28 graden zodat ik rustig door kan gaan met het afbloeien van de CBD dames.

20150629_130009

Als ik zo naar de toppen kijk, dan zijn drie van de vier planten eigenlijk al klaar voor de oogst. Bijna alle bloeiharen zijn bruin geworden en ingedroogd, met uitzondering van een van de CBD Kush planten waar nog altijd witte bloeiharen bijkomen. Als ik een tweede kast zou hebben had ik de drie rijpe dames nu al geoogst maar dat heb ik niet, vandaar dat ik wacht tot de laatste plant ook klaar is.

Compassion

In de kast staan twee Compassion planten, een sativa dominante soort met een 1 op 1 verhouding THC en CBD. Je kunt aan de toppen ook goed zien dat ze een echte sativa is, deze zijn namelijk langgerekt en minder compact dan de toppen van de CBD Kush planten. Hieronder twee Compassion toppen.

Hier en daar kun je zelfs door de Compassion toppen heen kijken maar daardoor zullen de buds niet minder lekker smaken. Ik vind wel dat de Compassion wat minder goed met het LED licht omgaat dan de CBD Kush dames en zou haar daarom niet meer zo snel kiezen voor een kweek onder LED. Ze hadden aan het begin van de kweek ook het meeste last van het felle LED licht toen ik de lamp te laag had hangen. Aanzienlijk meer dan de Kush planten welke je hieronder ziet.

20150629_130551

Een CBD Kush topje van dichtbij, zoals je ziet duurt het niet lang meer voordat deze klaar is voor de oogst…

CBD Kush

De CBD Kush is een echte Kushsoort, dat zie je niet alleen, dat ruik je ook heel sterk. De geur is eigenlijk niet te omschrijven behalve door te zeggen dat het een echte Kush-geur is. Er is niets wat daarop lijkt eigenlijk en ik had dat eerlijk gezegd niet van deze CBD soort verwacht maar ben er wel aangenaam door verrast. Het is een superlekkere geur en ik kan niet wachten om de wiet te proeven. Ik hoop dat ze net zo lekker smaakt als ze ruikt!

20150629_130140

Het wachten is alleen nog op deze CBD Kush dame

Ik geef alle vier de planten al meer dan een week alleen maar afgezuurd water en geen voeding meer. Zo zorg ik ervoor dat de toppen straks vrij zijn van meststoffen. Ik heb de planten gedurende de hele kweek trouwens alleen maar biologische voeding gegeven dus met de smaak zal dik in orde zijn. Wie puur biologisch kweekt hoeft eigenlijk helemaal niet te spoelen en kan tot aan het einde doorgaan met de voeding. Maar aangezien mijn planten in grote 12-literpotten staan waarin nog meer dan genoeg voeding aanwezig is, spoel ik wel. Mijn planten zullen geen moment honger lijden.

Ik verwacht deze week te gaan oogsten en denk dat de Kush ook daarbij favoriet zal zijn met haar compacte toppen. Dat maakt het knippen toch altijd een stuk gemakkelijker. Ik zal jullie er zoals altijd weer alles over vertellen, tot volgende week.

Dr. Groen

(advertentie)