(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De 4 planten – 2 mooie CBD-wietsoorten – in de compacte LED-kweekkast van Dr. Groen bloeien onverminderd voort en ontpoppen zich als ware THC en CBD producenten. Je zou dus denken dat onze groene dokter een opperbest humeur heeft, maar niets is helaas minder waar. Hij heeft namelijk ergens flink de pest in! 

Hallo cannabisten!

De vier wietplanten in mijn discrete LED kweekkast blijken inderdaad uitstekend tegen neerslachtige gevoelens te werken. Gevoelens die je krijgt van het lezen van nieuwsberichten vandaag de dag. Politie invallen om een paar onschuldige buitenwietplantjes of aanhoudingen van ondernemers vanwege het verkopen van tuinmaterialen zoals gieters en zakken aarde. Ik kan me er ontzettend kwaad over maken en wordt er verdrietig van tegelijkertijd! Heeft de politie niets beters te doen dan een plantje najagen? 20150608_111840

Dr. Groen is gefrustreerd door de hetze tegen wietplanten, maar gelukkig heeft hij zijn binnenvolkstuintje om weer tot rust te komen!

Frustraties

Hoe meer je erover nadenkt, hoe gefrustreerder je wordt en hoe meer je het gevoel krijgt dat het toch allemaal geen zin heeft, het uitleggen, vechten en opkomen voor cannabis. Moet ik daar maar mee stoppen? Ik kweek en rook mijn eigen wiet toch wel, ja toch? Niet dan? Nee dus! Cannabis gebruiken is ons recht en wie is de overheid om ons dat te verbieden? Een zelfbenoemd (1e kamer) stelletje zuiplappen en moraalridders die rijk worden over de ruggen van ons, de mensen! Zorg dat je volgende week zondag op Cannabis Bevrijdings Dag bent om een tegengeluid te laten horen, hoe meer zielen, hoe sterker het geluid!

Zorg dat je volgende week zondag op Cannabis Bevrijdings Dag bent om een tegengeluid te laten horen, hoe meer zielen, hoe sterker het geluid!

Zo! Nu even stoom afblazen in mijn kweekkastje, een 3600 (60 x 60 cm) onschuldige vierkante centimeters met een klein LED lampje erboven en volledig legaal, dus laat je niets anders vertellen door een of andere politieman of vrouw. Gieters zijn legaal, water is legaal, LED-kweeklampen zijn legaal, een kast is legaal en een koolstoffilter is legaal!

THC en CBD!

Gelukkig heb ik nog altijd mijn eigen binnenvolkstuintje om tot rust te komen. Een kijkje in de kast stemt me meteen weer een stuk vrolijker. De planten staan nu in bloeiweek nummer zes en vooral de CBD-Kush planten maken al flink wat trichomen aan op de toppen en daar zit de kast werkelijk vol mee 😀

20150608_105246

Trichomen die niet alleen vol zitten met THC, maar ook ongeveer evenveel CBD. Zowel de Compassion als de CBD Kush heeft een 1 op 1 verhouding tussen de twee stoffen waardoor de wiet niet zwaar stoned maakt wanneer je hem rookt of verdampt, maar juist een wat actievere high geeft. Ik vind het een ideaal effect voor een avondje uit of voor overdag. Ik rook de CBD-wiet alleen liever niet voor het slapen gaan want de CBD zorgt er bij mij wel voor dat ik moeilijk in slaap kom.

Omdat de groei nu echt wel uit de planten is, heb ik het binddraad waarmee ik ze ongeveer een maand geleden, naar beneden heb gebonden verwijderd. De twee CBD Compassion planten groeiden wel erg breed waardoor de meeste toppen naast de LED-lamp groeiden in plaats van eronder. Met het binddraad uit de grond heb ik de toppen een beetje beter over de oppervlakte onder de lamp verdeeld. Het is lastig in woorden uit te leggen, maar op deze foto zie je goed hoe ik dat gedaan heb.

20150608_110817

Links de Compassion en rechts een CBD Kush top, het verschil tussen sativa en indica invloed is groot.

Verder gaat het gewoon heel lekker met de dames en heb ik eigenlijk niet veel werk aan ze. ’s Ochtends geef ik ze water waarbij ik duidelijk merk dat de CBD Kush dorstiger is dan de Compassion. Op zich is dat ook erg logisch aangezien de Compassion veel meer sativa invloed heeft. Sativa groeit in de natuur in drogere klimaten waaroor ze zuinig met water omgaat. Je ziet het verschil tussen de sativa-invloed van de Compassion en de indica-invloed van de Kush ook goed wanneer je de toppen bekijkt. De kush toppen zijn veel compacter dan de Compassion toppen die langer en luchtiger zijn om te zien.

Dat was het voor deze week mensen, ik hoop jullie allemaal volgene week zondag te zien op Cannabis Bevrijdingsdag, anno 2015 helaas harder nodig dan ooit!

Dr. Groen

(advertenties)