(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De bloeifase van de LED kweek van Dokter Groen duurt nu al zo’n 8 weken en hoewel de toppen nog de nodige witte haren laten zien begint het einde zo langzamerhand in zicht te komen. Dokter Groen vertelt hoe het met zijn planten gaat tijdens deze laatste LED kweekloodjes. 

Volgens de informatie van Dutch Passion over de CBD Kush en de Compassion hebben de soorten nog 1 a twee weken te gaan voor ik ze kan omhalen. Als ik zo naar mijn planten kijk klopt dat ook wel aardig. De toppen hebben al aardig wat bruine haren en het wachten is alleen nog op het opzwellen van de zaadzakjes dus ik ben vast gestopt met het geven van voeding. Zo krijgt de plant de kans om schoon water te drinken en de laatste voedingsstoffen uit de aarde op te maken en hoef ik straks geen meststoffen te roken.

20150622_131055

20150622_131123

CBD Kush voor even buiten de RollingStoned G-Kit

In de laatste twee weken van een kweekcyclus zwellen de zaadzakjes waaruit de witte bloeiharen groeien soms nog behoorlijk op. Ik hoop natuurlijk dat dat ook bij mijn dames het geval is, al zijn de toppen nu ook al mooi om te zien. De Compassion toppen zijn wat minder compact dan de Kush buds en dit is te verklaren door grotere sativa invloed van de Compassion. Sativa’s zijn wat uitgestrekter dan indica’s en dit geldt ook voor de toppen, sativa’s staan daarnaast ook bekend om hun heerlijke exotische smaak en energiekere high.

Indica’s daarentegen hebben compactere en hardere buds en dat zie ik ook aan de CBD Kush planten. De Kush staat daarnaast ook bekend om haar sterke geur en zware bodystone. In mijn LED kweekkast is die sterke geur dan ook rijkelijk aanwezig, met de deurtjes open ruikt mijn hele woonkamer naar de Kush. Volgens mij wordt dit een heerlijk wietje die ik graag in een vloeitje zal rollen.

20150622_131447

Dr. Groen

(advertentie)